Regifting, de nieuwe trend

Regift is een ongewenst cadeau dat je gekregen hebt aan iemand anders schenken. Het klinkt heel onbeleefd, maar niettemin is het de nieuwe trend.

 


De term 'regifting' werd een tiental jaar geleden bedacht door Amerikaanse stand-upcomedian Jerry Seinfeld. De toenemende populariteit van het woord is te wijten aan onlineveilingen die het fenomeen van regifting meer aanvaardbaar maakten. Dat zegt het Macmillanwoordenboek Engels.

Je vindt misschien dat regifting erg onbeleefd is. Toch beschouwt meer dan de helft van de volwassenen het als totaal aanvaardbaar. Dat blijkt uit een ondervraging van Money Management International (MMI). Zelfs het Britse Emily Post Institute, dat beleefdheidsadvies geeft, blijkt de praktijk in sommige omstandigheden goed te keuren! Eigenlijk is regifting een echte nieuwe trend geworden. Geloof het of niet: het concept heeft zelfs z'n eigen nationale dag (op 18 december) in Amerika.

Enkele regels

Wel zijn er voor een goede regifting enkele regels waar je op moet passen.

Eerst en vooral zijn niet alle geschenken regiftable/herschenkbaar. Regift doe je nooit met handgemaakte of unieke voorwerpen. En natuurlijk doe je het ook niet met gratis promotiemateriaal.

Je regift bijvoorbeeld goede flessen wijn, nieuwe huishoudelijke artikelen, goedkope fantasiejuwelen.

In welke staat? Alleen nieuwe, ongeopende cadeaus in goede staat worden geschikt geacht voor regifting.

Wees verstandig, zorg ervoor dat je je altijd herinnert van wie je wat kreeg. Als je iets regift, pas dus op dat je het niet teruggeeft aan de oorspronkelijke gever. En regift alleen cadeaus aan mensen die geen band hebben met de oorspronkelijke gever.

Heb je goede voornemens? Het doel van regifting is niet alleen een ongewenst cadeau kwijtgeraken, het is ook iemand anders een plezier doen met een geschenk dat hij of zij waardeert. Als je enkel regift, omdat je geen tijd hebt om naar een cadeau te zoeken, gebruik dan liever een cadeaubon.

Kies voor een mooie verpakking. Als het om regifting gaat, ga voor de show! Cadeautasjes in goede conditie kunnen opnieuw worden gebruikt, maar geschenkpapier is een eenmalige zaak. Verpak het cadeau in gloednieuw papier en gebruik daarnaast ook een nieuwe kaart.

Niets zeggen. Als je iets regift, dan moet je dat ook voor jezelf houden. Vraag je af of je je mond wel kan houden. Als je je schuldig gaat voelen, heeft het geen zin.

Wil je er meer over weten? Op

www.regiftable.com

© Vivat.be 2020