Projectoproep ‘Duurzame wijken' 2012

Wist je dat je wijk van gezicht kan veranderen? Aangenamer om in te leven, meer respectvol voor het milieu en meer solidair? Om dit te bekomen, volstaat het om deel te nemen aan de projectoproep ‘Duurzame wijken’ van Leefmilieu Brussel!


Voor het vierde opeenvolgende jaar krijgen verschillende Brusselse wijken de kans om te genieten van professionele begeleiding en een subsidie van 15. euro voor de realisatie van projecten van gemeenschappelijk belang. Als je van je wijk graag een buurt zou maken waarin het aangenamer leven is, roep dan je buren en buurtactoren bij elkaar en neem deel aan de projectoproep ‘Duurzame wijken van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest!

In 212 zullen vijf wijken weerhouden worden. De winnaars krijgen de hulp van een specialist van Leefmilieu Brussel om hun prioriteiten te bepalen. Daarnaast krijgen ze ook technische en financiële steun voor hun projecten. Enkele voorbeelden van projecten? Het creëren van een fietsnetwerk, collectief composteren, een krantje, een collectieve aankoop van biomanden, ateliers voor gezond koken, ... of samen een regenwaterput aanleggen. Alles is mogelijk als het project past in het kader van duurzame ontwikkeling!

Vijftien wijken zijn in de vorige edities al meegestapt in het experiment en hebben een project opgezet. Vandaag vormen ze het Netwerk Duurzame Wijken.

En nu is het aan jullie!

Meer info:

www.leefmilieubrussel.be

Het dossier moet ingediend zijn voor 7 mei 212.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020