Paulo Adario, de 'forest Hero'

Paulo Adario is het hoofd van de Amazonecampagne bij Greenpeace Brazilië. Sinds 1995 vecht hij tegen de verwoesting van het Amazonewoud. Onlangs werd hij uitgeroepen tot 'Forest Hero' door de Verenigde Naties in New York.


Paulo Adario is het hoofd van de Amazonecampagne bij Greenpeace Brazilië. Hij is een echte strijder en ook een winnaar. Al in de jaren negentig werd de houtkapindustrie dankzij z'n inspanningen voor de eerste maal geïdentificeerd als de belangrijkste reden voor de verwoesting van het Amazonewoud. In 2001, toen het land van de Deni-indianen (1,6 miljoen hectare ongerept regenwoud) officieel beschermd werd, was het ook te danken aan z'n vechtlust. Zelfs in 2003, toen hij doodsbedreigingen van criminele houtexploitanten ontving, gaf hij niet op. Hij hield vol en bleef voortwerken aan bilaterale verdragen met internationale en industriële bedrijven die een eind moesten maken aan de illegale vernietiging van regenwoud voor sojaplantages of veeboerderijen. Vandaag zijn de overeenkomsten die daaruit voortvloeiden nog altijd van kracht.

En dat zijn maar een paar van z'n prestaties. Het zijn er zoveel dat hij op 9 februari 2012 bedankt werd door de Verenigde Naties in New York. Hij kreeg de oververdiende titel 'Forest Hero'.

En vandaag? Paulo Adario vraagt tegenwoordig de president van Brazilië Dilma Rousseff om haar veto te stellen tegen de nieuwe bossenwet! Je kan hem in deze zaak helpen door de volgende petitie te tekenen. Op deze manier kan jij ook stap voor stap een held worden.

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020