Op de rode loper met milieuvriendelijk H&M

Het Zweedse merk Hennes & Mauritz (H&M) heeft een collectie jurken gepresenteerd, ontworpen met milieuvriendelijke materialen zoals hennep, biologisch katoen en gerecycleerd polyester. De stukken zijn rechtstreeks geïnspireerd op ceremonies op de rode loper.


De ‘Conscious Glamour Collection’ heeft sowieso al succes! De beroemde actrice Kristin Davis droeg een groene H&M-jurk op een party van Vanity Fair. Amanda Seyfried koos voor een mooi blauw ensemble op de Londense première van 'Time Out', en Michelle Williams droeg een speciaal voor haar gemaakt ‘Conscious Glamour’ H&M-kleed op de prestigieuze BAFTA-ceremonie in Londen.

H&M werkte met biologisch katoen, hennep en gerecycleerd polyester, maar is niet het enige merk dat milieuvriendelijke materialen in avondjurken integreerde.

In 2009 lanceerden de Italiaanse filmmaker Livia Firth en de Britse journalist Lucy Siegle de Green Carpet Challenge om makers aan te moedigen ecologische outfits te produceren. Veel ontwerpers namen deel aan dit initiatief. Op de rode loper bij de Oscars droeg Meryl Streep een gouden gedrapeerd en duurzaam kleed van Lanvin, terwijl Livia Firth schitterde in een rood Valentinokleed gemaakt van gerecycleerde polyesterflessen.

De H&M-collectie zal beschikbaar zijn vanaf 12 april in een honderdtal winkels wereldwijd. Sommige jurken zullen slechts in 1000 genummerde exemplaren uitkomen. Een deel van de collectie zal ook online verkocht worden.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020