Ontbossing: Barbie weer op de rails

Goed nieuws: Barbie heeft haar samenwerking met Asia Pulp en Paper (APP) stopgezet. De verpakkingen van Mattel worden niet langer door de beruchte vernieler van het regenwoud in Indonesië gemaakt. De speelgoedfabrikant zegt dat z'n producten binnenkort ook meer vezels uit duurzaam beheerde bossen zullen bevatten.


Een paar weken geleden kwam het schandaal in de pers: Barbie was betrokken bij de ontbossing van Indonesië. Hoezo? Mattel, de fabrikant van het popje en ook de grootste speelgoedfabrikant ter wereld, kocht z'n verpakking aan bij Asia Pulp and Paper (APP), een beruchte vernieler van het regenwoud in Indonesië.

Ken, grote natuurverdediger, had z'n relatie met het blondje stopgezet en Greenpeace gecontacteerd. Vervolgens startte de milieuorganisatie een campagne om Mattel te overtuigen om de slachting te stoppen. Het nieuws kwam op Facebook en Twitter en maakte zoveel lawaai dat Mattel 500.000 e-mails ontving!

Een paar dagen later verklaarde de fabrikant dat Barbie weer op de rails stond. Mattel kondigde aan te stoppen met het kopen van papiervezel van controversiële oorsprong. Het aandeel vezels uit duurzaam beheerde bossen zou bovendien binnenkort moeten verhogen.

Andere bedrijven zoals Nestlé, Carrefour, Lego en Unilever hebben onlangs ook gekozen voor een duurzame en milieuvriendelijke politiek. Over APP gesproken, dat zou beter het voorbeeld volgen van zusterbedrijf Golden Agri Resources (GAR) en een sterk engagement aangaan om de ontbossing te stoppen.

Wees gerust, dit is een kwestie van tijd, want Greenpeace is al bezig met een nieuwe campagne. Met 'Tiger Eye Tour' tonen de activisten hoe APP voortgaat met zijn goednieuwsshow en zich blijft voorstellen als een verantwoord bedrijf dat oprecht om het milieu geeft.

Lees: "Ken: Barbie, het is uit!"

www.greenpeace.be

© Vivat.be 2020