Nike, Adidas en Puma zetten zich in!

De acties van Greenpeace hebben positieve resultaten. Als gevolg van het 'Dirty Laundry 2'-rapport van de milieuorganisatie hebben deze drie grootste sportkledingmerken officieel beloofd om alle schadelijke chemicaliën uit hun productielijn te verwijderen tegen 2020.


Nike, Adidas en Puma hebben beloofd om sterke beperkingen op giftige stoffen in hun productielijnen vast te leggen. Lacoste, G-Star Raw, Uniqlo en het sportmerk Li Ning hebben ook positief gereageerd. In de komende weken zal Greenpeace ervoor zorgen dat hun beloftes echte acties worden.

Merken zoals H&M en Abercrombie and Fitch hebben nog steeds niet gereageerd op het rapport 'Dirty Laundry 2' van Greenpeace. Daarin stond te lezen dat de Chinese leveranciers met wie ze werken giftige stoffen in rivieren gieten. Deze vergiftigen het milieu maar ook de bevolking: de stoffen zouden kanker en hormonale problemen veroorzaken.

Greenpeace heeft veel acties gevoerd in de textielsector. Op 23 juli hebben 600 activisten een striptease gedaan voor Adidas- en Nikewinkels in 29 verschillende steden. Meer dan 50.000 mensen tekenden ook een petitie en duizenden anderen verspreidden het nieuws via hun sociale netwerken en blogs.
Het engagement van Nike, Adidas en Puma bewijst dat de Greenpeacecampagnes werkelijk tot een positief resultaat leiden.

Meer info en andere campagnes vind je op de volgende website:

www.greenpeace.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020