Newtree wordt Fairtrade

Binnen enkele weken zal de chocolade van Newtree het label Max Havelaar dragen. De ingrediënten, zoals cacao, suiker en vanille, zullen voortaan uit eerlijke handel komen. Dit betekent dat de boeren die aan de productie hebben gewerkt op een eerlijke manier betaald werden.


De Belgische chocoladeontwerper Newtree combineerde al gastronomie, natuurlijke ingrediënten en respect voor het milieu. Voortaan is het merk ook sociaal verantwoordelijk. Newtree heeft het keurmerk Max Havelaar behaald. Dit betekent dat z'n chocolade nu afkomstig is van eerlijke handel. 

"Al onze producten werden grondig herzien om over te stappen naar ingrediënten afkomstig uit duurzame handel. Wij willen dat onze consumenten kunnen genieten van een unieke ervaring en dat kan niet als men ongevoelig blijft voor de onaanvaardbare praktijken die gelden in de cacaohandel. Door Fairtrade te worden, kunnen we cacaoboeren een beter inkomen bieden, toegang tot onderwijs bevorderen en vooral kinderarbeid helpen bestrijden", aldus Benoît de Bruyn, Managing Director van Newtree.

Het Max Havelaarsysteem zorgt ook dat de cacaoboeren een ontwikkelingspremie krijgen. Op deze manier kunnen ze via de ‘trade not aid’-benadering de middelen verwerven om hun eigen ontwikkeling in handen te nemen.

Newtree was al zeer actief in de bescherming van het milieu. Sinds 2009 compenseert het bedrijf z'n CO2-uitstoot voor 100%. Het meubilair in de kantoren zijn gemaakt van gerecycleerde materialen, de bedrijfswagens zijn hybride en de werknemers worden aangemoedigd om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen werken. Een uitgebreid programma van de milieufilosofie van Newtree vind je op het volgend adres:

www.newtree.com/green
.

Meer info:

www.newtree.com

www.maxhavelaar.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020