Natyr ontwikkelt twee nieuwe lijnen: bio en groene thee

Het Belgische cosmeticamerk van eerlijke handel gebruikte al een hoog percentage aan natuurlijke producten. Voortaan vind je er ook een lijn waar 70 % van de ingrediënten afkomstig is van biologisch gecontroleerde productie. De andere nieuwigheid is een frisse formule met groene thee, munt, pompelmoes en appel.


Natyr is een Belgisch 'fair trade'-cosmeticamerk. Eerder gebruikte het al een hoog percentage aan natuurlijke producten, maar sinds 2012 gaat het nog verder met een biolijn. Die is geschikt voor de droge en gemengde huid, en is gecertifieerd door Natrue, een streng BIO-label. Het garandeert natuurlijke producten waarvan minimaal 70 % van de ingrediënten afkomstig is van biologisch gecontroleerde productie en/of van wilde oogsten.

Natyr vernieuwde ook een bestaand assortiment van producten met groene thee, munt, pompelmoes en appel. Die is geschikt voor een vette en gemengde huid. Ze bevat meer natuurlijke ingrediënten dan vroeger en beschikt over een nieuwe ecologische verpakking.

Het merk weigert voortaan ook silicone, parabenen, kleurstoffen, kunstmatig parfum en petroleumderivaten te gebruiken. Natyr wordt ook dermatologisch en niet op dieren getest.

Natyr is reeds te verkrijgen in 82 Wereldwinkels in Vlaanderen.

www.oxfamwereldwinkels.be

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020