Natuurpunt Gent

Natuurpunt Gent is een regionale natuurvereniging voor Gent, Sint-Martens-Latem en Destelbergen. Samen met meer dan 6100 gezinnen maken ze werk van meer natuur voor iedereen. Meer dan 250 lokale vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor het beheer van natuurgebieden, een sterke beleidswerking, een onovertroffen verenigingswerking met honderden activiteiten, ... en voor een enorm draagvlak voor natuur en natuurbeleid in Gent, Sint-Martens-Latem en Destelbergen.

Fuif!

Eén keer per jaar veranderen ze de naam van hun vereniging in Natuurpint Gent! Dan komt iedereen er eentje drinken voor het goede doel. Dit jaar valt dit op 3 december. Om 21u00 starten ze met een initiatie streetdance en vanaf 22u00 geven ze het startschot voor een “ongelooflijke, fantastische, overweldigende natuurpuntfuif”.
De opbrengst gaat integraal naar de aankoop van natuurgebied in het Gentse en in tropische regenwouden via Catapa (

www.catapa.be
)!

Schaken voor meer natuur

Op zaterdag 11 december vindt er een andere activiteit plaats. Natuurpunt Gent organiseert in samenwerking met de Schaakliga een heus schaaktoernooi. De opbrengst gaat deze keer naar de aankoop van 23 ha natuurgebied in Drongen. Tussen de twee delen van het schaaktoernooi is er een geleide wandeling door de Assels (13u30-15u30). Ook niet-schakers zijn van harte welkom op deze wandeling!

© Vivat.be 2020