Zomerfestivals voor het hele gezin

Het einde van het schooljaar nadert, en naarmate de leeftijd van uw rakkers oploopt, stijgt ook het aantal muziekfestivals waar je ze met een gerust hart mee naartoe kunt nemen. We overlopen even.

 


Simmerdown in Puurs
 

4 juli 2009

Simmerdown is een gratis multicultureel festival-met-een-boodschap, waarbij optredens van o.a. Café con Leche, Zion Youth en Undefined worden gecombineerd met een kinderdorp, een wereldbuffet, een fairtrade bar, animatie en workshops.
Thema dit jaar is ‘waardig werk voor iedereen’, en ook in het kinderdorp echoot deze slogan door. Je kunt er creatief knutselen met afval, klimmen in een mega bananenboom, eendjes vissen, ... en nog veel meer.
Kindvriendelijke workshops zijn er onder meer van ‘el circo fiasco’, de circusschool uit Oppuurs, die klein en groot wil warm maken voor haar circusacts.

Locatie: Speeltuin JOC WIJland, Fortbaan 9, 2870 Puurs

http://www.simmerdown.be/2009/home.htm

Cactusfestival Brugge

10-11-12 juli 2009

Internationale topacts dit jaar zijn onder meer Paul Weller, Joss Stone, Tracy Chapman, The Magic Numbers en Calexico. Ook bij deze editie van het cactusfestival wordt er veel aandacht aan de kleintjes

besteed, voor hen werd circusatelier Woesh ingeschakeld: klimmen, acrobatie en spelen, Woesh staat garant voor twee dagen kinderplezier op Cactus. Daarnaast is er de lieve mevrouw van Salon Sissie, die uw kinderen zodanig kunstig grimeert dat u ze achteraf zelf met moeite zult herkennen. Voor een dagticket betaalt u 33 euro in voorverkoop, een tweedaags kost 55 euro en een driedaags 75 euro. Aan de ticketbalie de dag zelf betaalt u een pak meer!

Locatie: Minnewaterpark, Brugge

http://www.cactusfestival.be/

Sfinksfestival Boechout

24-25-26 juli 2009

Sfinks wil een ontdekkingstocht zijn voor jong en oud langs rijke culturen. Muziek en randanimatie voor families, in het teken van verdraagzaamheid. Er zijn acts en optredens uit alle windstreken, van flamencodansers over Colombiaanse wals tot punk uit Mongolië. Kinderen beleven hun eigen festival in de Sfinks Kidz Village, met eigen optredens, workshops, zwembaden, een kidz-bar... en nog veel meer, alles begeleid door een grote groep artiesten en vrijwilligers. De wereldkeuken ligt overal voor het grijpen, en voor een drankje kun je terecht in het Café Méditerranné. Tickets in voorverkoop 25 euro (1 dag) of 40 euro (2 dagen).

Locatie: Molenveld, Boechout

http://www.sfinks.be/home.php

 

Casa Blanca in Hemiksem

5-6-7 en 8 augustus

Casa Blanca is een gratis festival met Belgische acts. Zowel muzikale als comedy- als kleinkunstacts passeren de revue. Veel van de muzikale gasten spreken ook (of vooral) kinderen aan, met name die van zaterdag, de festivaldag die is omgedoopt tot familiedag. Er zijn workshops en een salsa-initiatie, en optredens van de Ketnetband, Stijn en Clouseau.

Locatie: Sint-Bernardusabdij, Nijverheidsstraat te Hemiksem

http://www.casablancafestival.be/index.htm

Folkfestival Dranouter

7-8 en 9 augustus 2009

Dit jaar zorgt Dranouter voor een volwaardig kinder- en jongerenprogramma, georganiseerd vanuit de circustent. Tickets zijn 45 euro in voorverkoop voor een dagticket, 70 euro voor een tweedaags ticket en 90 euro voor een weekendticket. Kinderen tot 11 jaar mogen gratis binnen, 12- en 13 jarigen betalen halve prijs.

http://www.folkdranouter.be/nieuws.aspx

De Wisselfeesten in Kasterlee
 

8 augustus 2009

‘Zo goed als gratis’ festival met muziek en comedy, en van 14 tot 18u kindernamiddag. Er is een kinder-rommelmarkt, een ‘ontdek-de-sterwedstrijd’ voor kids van 6 tot 14 jaar, en een heuse kinderdisco met DJ Deef.

Locatie: Geelse Baan in Kasterlee

http://www.wisselfeesten.be/

Boerenrock in Kortenaken

28-29-30 augustus 2009

Op de derde dag van dit driedaags festival wordt de weide omgetoverd tot een kinderparadijs, met springkastelen en animatie. Bij slecht weer wordt er een indoor-speeltuin gebouwd. Muzikaal worden de koters verwend met de ketnet-band, Lasgo, Mega Mindy en een verrassingsact. Afsluiter van de familiedag en meteen van het hele Boerenrockfestival is de coverband the Boozers.
Een ticket voor zondag kost 10 euro in voorverkoop, voor een combi-ticket betaalt u 30 euro.

Locatie: Tiensestraat, Kortenaken

www.boerenrock.be

Ellen Wielandt

 

© Vivat.be 2020