Top Zoveel Aller Tijden

Donna had de Top 2005, Radio Eén de 100 op 1, Radio 2 de Top 200, Studio Brussel de Top 100, Klara haar Top 75 van Klassieke Muziek, allemaal 'aller tijden'. We blikken op het einde van het jaar niet alleen terug op de afgelopen maanden maar ook op de hele muziekgeschiedenis.


 

De eerste Top 100 Aller Tijden die wij in de Lage Landen ooit te horen kregen, werd midden jaren ’ uitgezonden door Radio Veronica, het Nederlandse ‘piratenstation’. Het was ieder jaar weer een heuse school of rock, een onomstreden overzicht van de beste muziek uit de toen nog prille popgeschiedenis. Vandaag is het aantal ‘tijdloze’ hitlijsten al lang niet meer te tellen en blijkt dat iedere generatie zo haar eigen favoriete popsongs heeft. De Engelse en Amerikaanse monumenten van weleer zijn definitief van hun voetstuk getuimeld, vaak ten voordele van lokale artiesten. Volgens de luisteraars van Donna heeft Natalia één van de vijftien mooiste popsongs aller tijden gemaakt.

De mooiste hitlijst aller tijden is zonder twijfel die van Radio 2 Nederland, waar Alan Parsons in de top 10 staat en eindeloze nummers van Pink Floyd helemaal gedraaid worden. In 2005 wel Boudewijn De Groot op 1 maar voor de rest alleen maar lof. Nog tot eind januari te beluisteren op

internet
.

Echt tijdloos en kwalitatief compromisloos hoogstaand zijn de lijsten van het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone. Ter referentie en vooral ter herinneringen aan de hoogdagen van de rockmuziek. Deze platen moét iedere liefhebber in huis hebben.

Beste albums aller tijden

1. Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (The Beatles)
2. Pet Sounds (The Beach Boys)
3. Revolver (The Beatles)
4. Highway 61 Revisited (Bob Dylan)
5. Rubber Soul (The Beatles)
6. What’s Going On (Marvin Gaye)
7. Exile on Main Street (The Rolling Stones)
8. London Calling (The Clash)
9. Blonde on Blonde (Bob Dylan)
10. The Beatles ("The White Album"), The Beatles
 

Beste singles aller tijden

1. Like a rolling stone (Bob Dylan)
2. (I can’t get no) Satisfaction (Rolling Stones)
3. Imagine (John Lennon)
4. What’s going on (Marvin Gaye)
5. Respect (Aretha Franklin)
6. Good vibrations (Beach Boys)
7. Johhny B Goode (Chuck Berry)
8. Hey Jude (The Beatles)
9. Smells like teen spirit (Nirvana)
10. What’d I say (Ray Charles)
 

       

© Vivat.be 2020