Moody Blues exclusief in Oostende

Voor sommigen zijn de Moody Blues een one hit wonder, de groep van 'Nights in white satin'. Volgens anderen stonden ze mee aan de wieg van de FM- en stadionrock die opgang zou maken in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. In oktober komt deze hoe dan ook legendarische groep naar België.


Op dinsdag 28 oktober 2008 komen de Moody Blues naar Het Kursaal in Oostende. De groep is al veertig jaar lang een gevestigde waarde op podia in de hele wereld. Hun tijdloze muziek heeft al verschillende generaties weten te bekoren. Die ene onsterfelijke klassieker natuurlijk, Nights in White Satin, maar ook het schitterende Questions en een handvol zeer succesrijke albums. Daar zijn er wereldwijd al meer dan 55 miljoen van verkocht. Justin Hayward (die we ook kennen van het epische War of the worlds), John Lodge and Graeme Edge zijn na al die jaren niet meer weg te denken uit de hall of fame van de rockmuziek. 

It’s all about the music

"Ik veronderstel dat het onze nummers zijn, en de manier waarop we ze brengen, die ervoor zorgen dat we nog steeds de wereld rond reizen," zegt Justin Hayward. "Een gitaar, een blad papier en een pen," vult John Lodge aan, "meer hadden we niet nodig om ons leven richting te geven. Wij gaan waar onze muziek ons brengt."
Volgens Graeme Edge is het succes van de Moody Blues nog eenvoudiger te verklaren: "Het gaat allemaal over de muziek. Muziek betekent alles voor ons. We hebben de muziek ook altijd op de eerste plaats gezet, daarom draaien we al zolang mee.

The Moody Blues zijn te gast in Kursaal Oostende voor een exclusief concert op dinsdag 28 oktober 2008.

Info en tickets (44-39-29 euro, excl. 3 euro reservatiekosten): 
Sherpa - 070 22 56 00 - Box Office Kursaal (ma-za 13-18 u) - Free Record Shop

© Vivat.be 2020