Couleur Café

Op 24, 25 en 26 juni is het weer Couleur Café in Brussel! Het beroemde festival wordt alsmaar groener en groener. Tour & Taxis wordt gedurend drie dagen ondergedompeld in wereldmuziek.
 


Het festival opent op vrijdag 17u met het Antwerpse funkcollectief  BRZZVLL. De zeven mannen laten zich hiervoor bijstaan door de Gentse hiphopchick Gloria. En er is nog meer Belgische funk te zien met Selah Sue. De Nederlandse reggaester Ziggi Recado zal z'n tweede album voorstellen, terwijl Ziggy Marley ook liedjes van z'n gloednieuwe CD zal zingen.

Hiphopfans zullen naar een paar goede namen kunnen luisteren. Het Franse IAM werd dit jaar uitgenodigd, en ook zwaargewichten Method Man en Redman, met wie de band samenwerkt, zullen er zijn.

Op zaterdag zal het Brussels festival meezingen met Raggasonic, Sergent Garcia, DJ Shadow en het minder bekende SOJA. Ook onder meer Tiken Jah Fakoly, de electropop van Arsenal en de zigeunermuziek van Merdan Taplak staan op de affiche.

Alsmaar groener

Naast de gekleurde muziek biedt Couleur Café veel groene activiteiten. De ecologische inspanningen van de organisators werden immers eerder dit jaar beloond met een Bio Packaging Award 2010.

Dit jaar zullen alle eetstandjes biologisch afbreekbaar bestek, bekers en borden gebruiken. Ze zijn ook verplicht om hun afval te sorteren. Elke standhouder zal bovendien minstens één vegetarische schotel aanbieden.

De festivalgangers zullen ook aangemoedigd worden om zelf te recycleren, aan de hand van 150 sorteereilanden.
Alle merchandising van Couleur Café heeft bovendien het label van eerlijke handel en het officieel T-shirt van het festival is voor 100 % vervaardigd uit biokatoen.

Er werd ook aan groene mobiliteit gedacht. Elk festivalticket geeft overdag gratis toegang tot het MIVB-netwerk en de Couleur Café-nachtbussen zorgen ervoor dat iedereen veilig (en gratis) weer thuis geraakt. Wie graag met de auto komt, kan carpoolen via

www.carpool.be
.

De fietsers zijn natuurlijk welkom en kunnen gratis gebruik maken van een overdekte en bewaakte parking. Er is ook een duurzame Campingzone met droge toiletten om het waterverbruik fel te verminderen. En omdat Couleur Café eerst en vooral een sociaal festival is, is het natuurlijk toegankelijk voor mensen met een handicap. Die krijgen speciale parkeerplaatsen voorbehouden, assistentie bij verplaatsing en eten en verhoogde plaatsen om de optredens beter te kunnen zien. Er zijn ook onder andere aangepaste toiletten voorzien op het festivalterrein.

Eet- en kunststandjes

En zoals altijd kan je tijdens Couleur Café van alles en nog wat proeven. De GoedEtenStraten bieden 80 kraampjes van de wereldkeuken. Ethiopië, Togo, Nigeria, DR Congo, Ivoorkust, Senegal, Benin, Ghana, Angola, Gabon, Mali en zoveel meer landen zijn er vertegenwoordigd!

Ten slotte zullen de bezoekers nog jonge ontwerpers aan het werk zien; zij geven demonstraties van batik, kalligrafie, juwelenontwerp en het herstellen van muziekinstrumenten.

Meer info:

www.couleurcafe.be

© Vivat.be 2020