Breien voor de Pussy Riots!

Op 21 februari is het precies een jaar geleden dat de Russische punkband Pussy Riot een protestlied zong en ervoor in de cel belandde. Omdat twee van de drie vrouwen nog steeds in een werkkamp zitten, lanceert Amnesty International een Brei-ze-VRIJ-actie.


Op 21 februari is het precies een jaar geleden dat de Russische punkband Pussy Riot een protestlied zong en ervoor in gevangenis belandde. Vandaag de dag zitten twee van de drie vrouwen nog in een werkkamp.

Op zondag 17 februari organiseert Amnesty International een actie in Brussel voor de vrijlating van Pussy Riot. Beter gezegd,een Brei-ze-VRIJ-actie, want samen met Brusselse breigroep Tricot Trottoir roepen de activisten mensen op een sjaal te breien met de zin "Free Pussy Riot".

De bedoeling is dat de sjaal half of bijna helemaal af is voordat de actie van start gaat. Het laatste stuk sjaal wordt tijdens de actie zelf gebreid. Je kan verschillende breipatronen vinden op de website van Tricot Trottoir (tricottrottoir.wordpress.com).

Kan je niet breien, dan kan je toch meedoen door een oude sjaal te herbewerken. Je kan de zin "Free Pussy Riot" erop naaien, borduren of plakken... alles is meer dan welkom.

Meer info:
Brei-ze-VRIJactie op 17 februari 2013
13:45 uur: verzamelen voor actie
15:00 uur: einde actie.
Locatie: Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in Brussel.

www.amnesty.be

tricottrottoir.wordpress.com

Foto : Amnesty.be

© Vivat.be 2020