Sing for the Climate naar Doha

Op 29 november is in de Kamer de clip voorgesteld die werd gedistilleerd uit meer dan vijf uur opnames tijdens Sing for the Climate, de actie met Nic Balthazar als uithangbord die de ‘sense of urgency’ rond de klimaatopwarming wil aanwakkeren. Bedoeling is de clip en het concept wereldwijd te lanceren op de klimaattop van Doha; op 5 december zal de clip er te zien zijn.


In de aanloop naar de klimaattop van Doha organiseerden Balthazar, de Klimaatcoalitie en 11.11.11 in september en oktober 'Sing for the Climate'. Op 22 en 23 september zongen 80.000 mensen in 180 gemeenten mee voor het klimaat, terwijl op 26 oktober 300.000 leerlingen in 175 scholen hun beste beentje voorzetten. Van de beelden werd een clip gemaakt, die op 29 november in "wereldpremière" ging.

Aan de actie is een aantal politieke eisen voor Doha gekoppeld, die door staatssecretaris voor Leefmilieu Melchior Wathelet, Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege en haar Brusselse collega Evelyne Huytebroeck werden ondertekend. Zo moet België ambitieuze reductiedoelstellingen (tussen 25 en 40 procent) nastreven, aan de kar trekken van een internationaal bindend klimaatakkoord, een sterke Europese visie helpen ontwikkelen, en z’n internationale klimaatfinancieringsengagement nakomen.
Volg alles over Sing for the Climate op

www.singfortheclimate.com
.

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020