Tentoonstelling “Jazz in little Belgium”

Van 15 oktober 2004 tot en met 17 april 2005 loopt in het Muziekintsrumentenmuseum (MIM) te Brussel een tentoonstelling rond het Belgische jazzpatrimonium. Het MIM viert zo zijn vijfde verjaardag met een prachtige tentoonstelling, die opgebouwd is rond de schitterende collectie van wijlen jazzliefhebber en –kenner Robert Pernet. Eerder werd al een speciale dubbel-cd met nooit uitgegeven jazzmuziekstukken op het publiek losgelaten.


In een eerder artikel hadden we het al over deze schitterende collectie van Robert Pernet en de verzamel-cd die uitgegeven werd. De collectie kwam in 2003 in handen van de Koning Boudewijnstichting en bestaat uit alle mogelijke informatie over Belgische jazzmusici en de Belgische jazzgeschiedenis : meer dan 7000 opnames, waaronder heel wat unieke, talrijke boeken en tijdschriften, duizenden visuele documenten en archieven.
De tentoonstelling “Jazz in little Belgium” wil het grote publiek een greep uit deze collectie van Robert Pernet en andere privé-collecties bieden. De bedoeling is van de bezoekers vertrouwd te maken met de Belgische jazzgeschiedenis en tegelijk de dubbel-cd “Jazz in little Belgium”, met 49 onuitgegeven muziekstukken opgenomen tussen 1927 en 1968, te promoten.
Op de tentoonstelling zullen verder allerlei typische jazzinstrumenten te zien zijn en verder het opname- en verspreidingsmateriaal dat tot de uitdraging en de populariteit van deze muziekstijl heft bijgedragen. Talrijke visuele documenten, muzikaal en fotografisch materiaal,... zullen van deze tentoonstelling een interessante uitstap maken. Allen daarheen dus...!

Artikel over de dubbelcd “Jazz in little Belgium”


Praktische informatie

Muziekinstrumentenmuseum (MIM)
Hofberg 2
1000 Brussel
Tel. +32 (02)/545 01 30
Website :

http://www.mim.fgov.be/home_nl.htm


Openingsuren :
Van dinsdag tot vrijdag van 9u30 tot 17u
Zaterdag en zondag van 10u tot 17u
Gesloten op maandag, 1 januari, 1 mei, 1 en 11 november, 25 december

Toegangsprijzen :
Volwassenen : 5 euro
Studenten (- 26 jaar), senioren (+ 65 jaar), groepen (minimum 15 p.) : 3,50 euro
Werkzoekenden, mindervaliden, schoolgroepen en jongerengroepen (min. 15 p.) : 2 euro
Leerkrachten, kinderen (- 12 jaar in gezinsverband), vrienden van het MIM en het KMKG, studenten van het hoger onderwijs in de muziek, pers, DWTC, Icom, kaart Per Musea : gratis

Elke eerste woensdag van de maand vanaf 13 uur gratis toegang (alleen permanente collectie).


Paul Willems

© Vivat.be 2020