De Meesterwerken van het Amsterdamse Rijksmuseum

Het hoofdgebouw van het prachtige Rijksmuseum in Amsterdam wordt gerenoveerd en sluit daarom tot 2008 de deuren. Men wil het publiek, dat jaarlijks de deuren plat loopt, niet volledig in de kou laten. Daarom zal er tot de heropening een speciale tentoonstelling met alle grote meesterwerken uit de Hollandse Gouden Eeuw toegankelijk zijn in de nieuw ingerichte Philipsvleugel van het Rijksmuseum.Het Rijksmuseum is het grootste museum van Nederland, qua omvang van de collectie, maar ook wat betreft het oppervlak, het budget en het aantal werknemers. Ieder jaar bezoeken meer dan een miljoen mensen het museum. Er werken ruim 400 mensen, waaronder 45 conservatoren met allerhande specialismen. Het Rijksmuseum heeft een internationale naam hoog te houden op het gebied van tentoonstellingen en publicaties. Tot 2008 zal het hoofdgebouw van het museum dus gesloten blijven voor het publiek wegens renovatiewerken.

Er blijft een vleugel van het museum open. Ook de bibliotheek en het Prentenkabinet blijven toegankelijk. Gedurende de renovatie van het hoofdgebouw toont het Rijksmuseum het mooiste van het mooiste uit eigen collectie in de nieuw ingerichte Philipsvleugel van het Rijksmuseum. De tentoonstelling "De Meesterwerken" ging van start op 20 december 2003 en zal dagelijks toegankelijk zijn van 9 tot 18u.

"De Meesterwerken" biedt de unieke kans om alle hoogtepunten uit de Gouden Eeuw bij elkaar te zien : prachtige poppenhuizen, een schat aan zilver, het mooiste Delfts Blauw, de grootse schutterstukken, iconen uit de Nederlandse geschiedenis en natuurlijk alle publiekslievelingen zoals de beroemde schilderijen van Jan Steen, Frans Hals, Vermeer en Rembrandt. Ruim 400 meesterwerken zijn te zien. Samen vertellen zij het indrukwekkende verhaal van het politieke, economische en artistieke wonder van de Gouden Eeuw.


Praktische info

Openingstijden :

dagelijks van 9:00 tot 18:00 uur.


Bezoekadressen :

Rijksmuseum
Jan Luijkenstraat 1
Amsterdam

Bibliotheek en Prentenkabinet
Jan Luijkenstraat 1a
Amsterdam


Toegangsprijzen :

Individuen : t/m 18 jaar: gratis; vanaf 19 jaar: € 9

Nog Gratis toegang : houders Museumjaarkaart (MJK), Rijksmuseumjaarkaart, ICOM en ICOMUS, UNESCO, leden Vereniging Rembrandt, leden KOG, Vrienden van de Aziatische Kunst, Rijksmuseum Schoolkaart en 18+-leerlingenpas.

Groepen : Groepen (maximaal 15 personen) betalen € 7,20 per persoon. Rondleiden is toegestaan: groepen kunnen hun eigen rondleider meenemen, deze heeft gratis toegang. Ook kunnen groepen een deskundige rondleider van het Rijksmuseum aanvragen.
Prijs 17de eeuw: € 70 per uur. Prijs thematische rondleiding: € 80 per uur. Voor schoolgroepen geldt een speciale regeling.


Meer info en een virtuele tour van het museum :
rijksmuseum.nlPaul Willems

© Vivat.be 2020