Met je smartphone overal, ook op het toilet

De smartphone is meer en meer populair. Uit een nieuw online onderzoek blijkt dat de gebruikers met hun smartphone bezig zijn terwijl ze tv kijken, wanneer familie of vrienden aanwezig zijn en zelfs wanneer ze naar het toilet gaan! De technologie volgt ons beslist overal.


Zo'n 33 % van de Belgische gebruikers geeft aan zijn/haar smartphone te gebruiken op het toilet. Dit blijkt uit een nieuw online onderzoek van InSites Consulting in België, het VK, de VS en Nederland rond het gebruik van smartphones.

De resultaten tonen aan dat 28 % van hen met de smartphone bezig is terwijl ze TV kijken, 54 % tijdens het shoppen en 56 % zelfs terwijl ze bij familie of vrienden zijn. Daarbovenop komt dat 36 % het ook in de wagen doet tijdens het rijden ... . In de VS gebeurt dit zelfs bij de helft van de gebruikers.

Waarom zo'n groot succes?  Mensen vinden een smartphone leuk omdat ze vrienden en familie kunnen opbellen (72 %) maar belangrijker, omdat ze met hen in contact kunnen blijven via sociale media. Gebruikers zeggen ook dat een smartphone hun leven gemakkelijker maakt. Het geeft inderdaad toegang tot informatie maar ook tot je agenda, mails en andere praktische applicaties. Entertainment wordt ook door meer dan de helft aangegeven. Spelletjes maken de wachtmomenten in het openbaar vervoer bijvoorbeeld een stuk aangenamer.

In totaal werden 800 smartphonegebruikers in de VS, VK, Nederland en België door InSites Consulting ondervraagd. Het volledige rapport is online beschikbaar op

www.slideshare.net/InSitesConsulting/mobile-mindset-report-by-insites-consulting
.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020