Meer politie met de fiets!

Binnenkort zullen meer politieagenten in onze hoofdstad met de fiets rondrijden. De Brusselse regering heeft de subsidiëring van zes Brusselse fietsbrigades goedgekeurd. Deze beslissing maakt deel uit van het Fietsplan 2010-2015 van staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille.


In maart 2012 heeft de Brussels regering de subsidiëring van fietsbrigades van de politie goedgekeurd. Het gaat over fietsbrigades van zes Brusselse politiezones.

Het project werd ingediend door staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen). Het maakt deel uit van z'n Fietsplan 2010-2015. Eén van de doelstellingen van z'n kabinet is om tegen 2020 het autoverkeer met 20 % terug te dringen.

Het aantal fietsverplaatsingen zou daarom omgekeerd evenredig moeten stijgen. Globaal gezien kunnen we stellen dat de fiets al duidelijk aan een enorme opmars bezig is in Brussel. Het aantal fietsers in onze hoofdstad is voor het twaalfde jaar op rij gestegen. Het fietsgebruik stijgt nu al meer dan 10 jaar met gemiddeld 13 % per jaar.

“Meer blauw op de fiets is niet alleen goed voor het imago van de fiets. Door hun nabijheid zullen de agenten ook efficiënter inbreuken kunnen vaststellen die storend zijn voor de fietsers en voetgangers”, aldus De Lille.

De subsidiëring is goed voor maximum 15.000 euro voor de aankoop van fietsen en uitrusting.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020