Lombardia: een onvergetelijk biorestaurantje

Neem een kijkje op de website van het restaurant en je zal onmiddellijk begrijpen dat Lombardia niks te maken heeft met andere biokeukens. Lekkere gezonde gerechten worden geserveerd door een voormalig professioneel surfer in een kleurrijke, punkachtige sfeer. Smakelijk eten!


De Lombardia heeft niks te maken met andere biorestaurantjes. Je vindt er geen wollen poncho’s of rustige muziek, maar wel een kleurrijke punkachtige wereld. Knorrende (valse) biggetjes wachten op jou aan de voordeur, aan het plafond hangen wilde dieren en foto's, graffiti en slogans versieren de muren! Wie denkt dat bio altijd rijmt op duur, heeft het hier ook mis want je eet er lekker en gezond voor minder dan 25 euro.

De baas is Alain Indria, een voormalig professioneel surfer en wereldreiziger. Hij bereidt geïnspireerde, innovatieve gerechten. Eigenlijk is Lombardia niet erg nieuw. Het restaurant bestaat al jaren.

Het werd opgericht door Alains moeder, Odette Buss, in 1972. Ze opende de eerste natuurwinkel in Antwerpen. Een paar jaar later voegde ze er een restaurant aan toe. Alain werd dus in een alternatieve bioatmosfeer opgevoed. Vandaar dat hij zo veel weet over gezond eten.

Het restaurant is open van 8 tot 18u, behalve op zon- en feestdagen.

Lombardia
Lombardenvest 78,
2000 Antwerpen
+32 3 233 68 19
www.lombardia.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020