Knitting Against Aids en tegen serofobie

Ter gelegenheid van Knitting Against Aids zullen Belgische en Nederlandse ontwerpers gigantische sjaals breien, om symbolisch warmte, bescherming en comfort te bieden voor mensen met aids of hiv.


Knitting Against Aids is een project van de cel Gelijke Kansen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Sinds drie jaar strijdt het project tegen aids en hiv én tegen serofobie, die het leven van de zieken nog moeilijker maakt.

Het kabinet van Bruno De Lille en het Regenbooghuis Brussel besloten het milieu van de Belgische mode te mobiliseren. Het project wordt begeleid door persoonlijkheden als Marina Yee, een van de beroemde 'Antwerpse Zes'.

Het hoogtepunt van Knitting Against Aids is de breimarathon: gedurende 24 uur zullen de modeontwerpers gigantische sjaals en patchwork maken. Waarom? Om symbolisch warmte, bescherming en comfort te schenken aan mensen met hiv en aids.

Dit jaar start Knitting Against Aids een week voor 1 december. Op die datum is het immers Werelddag tegen aids.
Op 26 november zullen verschillende standbeelden in het centrum van Brussel worden versierd met een sjaal. De volgende dag zullen de sjaals worden gepresenteerd tijdens een modeshow in het Theatre du Vaudeville in Brussel en vervolgens geveild. Het geld zal dienen voor projecten ter bestrijding van aids en hiv.
Voorts worden er ook een fototentoonstelling, een kunstmontage van Marina Yee, een documentaire en een concert georganiseerd.

Meer info:

www.knittingagainstaids.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020