Jojoba Care: een Belgische verzorgingslijn met unieke eigenschappen

Soms moet je niet ver zoeken om het geluk te vinden. België bezit namelijk een echte schat op het vlak van cosmeticaproducten: Jojoba Care. Dit merk heeft alle kwaliteiten: het ruikt goed, is ultra-efficiënt en is betaalbaar. Wie biedt meer?


Jojoba Care is een cosmeticamerk gecreëerd door een klein familiebedrijf in het Oost-Vlaamse Drongen. Wat maakt het zo speciaal? Het is compleet anders dan alle andere merken. Bij Jojoba Care wordt niet geïnvesteerd in een glamoureuze verpakking of in grote reclamecampagnes. Het geld wordt gebruikt voor het product zelf: een kwaliteitsvolle verzorgings lijn met als ingrediënt de olie van de jojoba.

Jojobaolie? De samenstelling ervan is bijna identiek als die van onze huidbarrière, waardoor de bescherming tegen koude, uv-stralen en andere gevaren groter is. Omdat de olie zo dicht bij onze eigen natuur ligt, brengt ze zowel droge als vette huid in evenwicht. En door haar antioxidante werking, die veroudering tegengaat, is ze ook zeer goede vrienden met rijpere huiden … . 

Een andere formule

Jojoba Care onderscheidt zich ook van de andere merken omdat het een niet-klassieke formule heeft. De meeste verzorgingslijnen hebben water als hoofdingrediënt (hydraterend) en olie als toegevoegd ingrediënt (voedend). Onze huidbarrière is echter vet (gemaakt van olie), waardoor altijd elk waterig product afgestoten wordt. Het probleem dat daardoor ontstaat, is dat water met toegevoegde olie en actieve bestanddelen nooit echt kan indringen in de huid. De werking van het verzorgingsproduct blijft dus oppervlakkig.

Bewust van dit probleem besliste Jojoba Care om precies het omgekeerde te doen. De olie werd gekozen als hoofdingrediënt en daaraan werd water toegevoegd … en dat maakt alle verschil! Wanneer de formule in contact treedt met de vetbarrière  wordt ze door deze laatste herkend als verwant en wordt ze niet afgestoten. De olie, die water bevat maar ook vitamines en essentiële oliën, kan dus indringen in de huid en diep inwerken.

Een seminatuurlijk merk

Jojoba Care is tevens een seminatuurlijk merk, met als doel zo weinig mogelijk chemische ingrediënten te gebruiken. De parfums bijvoorbeeld zijn 100 % natuulijk en volledig ontwikkeld door Jojoba Care op basis van aromatische bloemen. Momenteel is 95 % van het gamma vrij van bewaarmiddelen, en tegen eind 2012 moet dit het geval zijn bij alle producten.

Overtuigd? Alles wat je nu nog moet doen, is het gamma gaan ontdekken op de site www.jojobacare.be. Je vindt er ook het dichtstbijzijnde schoonheidsinstituut, waar je raad kan krijgen over reinigingsmelk, dagcrème, tonic, lichaamsscrubs, maskers en andere gezonde producten voor lichaam en gezicht.

www.jojobacare.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020