Hier komt de biologisch afbreekbare tandenborstel!

Een Canadees merk heeft een milieuvriendelijke tandenborstel ontworpen. De haren zijn nog altijd gemaakt van nylon maar de rest van de borstel is gemaakt uit bioplastic, een samenstelling van koolwaterstoffen gebaseerd op... suiker!


World Centric is een Canadees merk dat onlangs een verrassend product lanceerde: een milieuvriendelijke tandenborstel gemaakt uit bioplastic, een samenstelling gebaseerd op glucose. De haren zijn nog altijd in nylon en dus niet echt milieuvriendelijk, maar de rest van de tandenborstel, de verpakking inclusief, is biologisch afbreekbaar.

Tegenwoordig richt World Centric zich op de Noord-Amerikaanse markt. En dit lijkt een goede start, want volgens de cijfers van het bedrijf eindigen daar jaarlijks 450 miljoen tandenborstels in de vuilnisbak.

De onderneming raadt aan om je milieuvriendelijke tandenborstel in je tuin te composteren. Heb je er geen? Dan biedt World Centric een prepaid briefomslag om je tandenborstel terug te sturen naar de fabrikant, die het dan zelf zal doen.

www.worldcentric.org

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020