Het Grote Vogelweekend komt er weer aan

Op 2 en 3 februari is het weer Het Grote Vogelweekend. Natuurpunt wil met dit jaarlijks weekend nagaan hoe het gesteld is met de verschillende soorten tuinvogels in Vlaanderen, en krijgt daarbij elk jaar de hulp van duizenden mensen, die de vogels in hun eigen tuin in kaart brengen.


Het Grote Vogelweekend gaat in Vlaanderen al voor de 13de keer door. In Wallonië neemt zusterorganisatie Natagora de organisatie voor haar rekening. Naast het verzamelen van wetenschappelijk waardevolle gegevens is het ook een ideale gelegenheid om mensen van alles over het leven van de vogels in de tuin te leren. Het Grote Vogelweekend is een organisatie van Natuurpunt en mogelijk gemaakt dankzij de steun van Humo, Vivara en Tom&Co.

Wil je mee vogels tellen? Dat is heel eenvoudig. Maak nu al een voederplaats in je tuin, voeder de vogels met gemengd voer, een vetbol en wat extra’s. Tijdens het Vogelweekend tel je op en rond de voederplaats het maximum aantal vogels per soort dat je tegelijkertijd ziet. Tot slot geef je je resultaten door via Het Grote Vogelweekend. In 2012 werden ruim 288.000 volgens geteld in meer dan 7400 tuinen.

Alle info, met promotiemateriaal, tips voor het voederen, tips voor het tellen en het herkennen van de vogels ... vind je op

www.vogelweekend.be

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020