Het grootste passiefhuis in Frankrijk is Belgisch!

Het grootste passiefhuis van Frankrijk werd onlangs afgewerkt in de Vendée. De milieuvriendelijke woning van 210 m2 werd gebouwd in zeven maanden door een Belgisch bedrijf. Een mooi voorbeeld van milieuvriendelijk bouwen.


De bouw van een passiefhuis van 210m2 is net voltooid in de Franse Vendée. Dit huis, gebouwd door Belgen, is het grootste passiefhuis van Frankrijk. Het project kwam tot stand door de samenwerking tussen Naturhome, een specialist in passiefhuizen en houtskeletbouw, en het architectenbureau Tréma.

Het huis ziet er modern uit en past helemaal in de stijl van de regio waar het gebouwd werd. Zoals bij elk passiefhuis was het de bedoeling om het energieverbruik zoveel mogelijk te verminderen dankzij een grondige isolatie en luchtdichtheid, vensters op de juiste en beste plaats en een aangepast ventilatiesysteem.

In dit geval werd er voor de isolatie hennep gebruikt omdat de plant in de Vendée wordt gekweekt. De luchtdichtheid, het totaal energieverbruik en de oververhittingsnormen zijn ideaal, want ze liggen zelfs lager dan de norm voor passiefhuizen. Het huis verbruikt slechts 14 kWh per m² per jaar.
Een andere opmerkelijk feit is dat dit huis heel snel gebouwd werd. Het stond er in amper zeven maanden, grondwerken en funderingen inbegrepen!
Dit is ongetwijfeld een mooi voorbeeld van milieuvriendelijk bouwen.


Meer info:

www.naturhome.ne
t

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020