Herteken je wijk met de Toolbox Mobiliteit!

Staatssecretaris Bruno De Lille heeft z'n laatste geweldige idee gepresenteerd: de Toolbox Mobiliteit. Het is een virtuele gids bedoeld voor de Brusselaars die de mobiliteit in hun eigen wijk willen bepalen. De Toolbox geeft hen praktische ideeën maar ook een echte coaching om hun project tot een goed einde te brengen.


Wil je graag een autovrije straat voor de kinderen, een zondag zonder auto's, een plan voor minder transitverkeer in je wijk? Dat is allemaal mogelijk dankzij de Toolbox Mobiliteit. Deze praktische virtuele gids legt je stap voor stap uit hoe je je project voor je wijk tot een goed einde kan brengen.

De Toolbox Mobiliteit is een idee van Bruno De Lille, de Brusselse staatssecretaris voor Mobiliteit. “Onze wijken lijden te vaak onder sluipverkeer dat veel overlast veroorzaakt.  Zo vergroot het onveiligheidsgevoel en creëert men heel wat stress bij de inwoners”, aldus De Lille. “Door de Brusselaars de instrumenten te geven waarmee ze hun wijk zelf kunnen hertekenen, maken we van Brussel opnieuw een leefbare, bruisende stad”. Je krijgt dus zelf de kans om de buurt van je dromen te tekenen!

Concreet moet je naar

https://toolboxmobiliteit.irisnet.be
. Je vindt er voorbeelden van projecten maar ook een video, waarmee je de bijeenkomsten kunt inleiden, en een Powerpointpresentatie die elke fase in je project in detail beschrijft. Kers op de taart: je krijgt advies op maat van een MobilityCoach. Hij is een specialist op het vlak van mobiliteit en heeft meer dan één pijl op zijn boog. Het is zijn taak je met raad en daad bij te staan, en je effectief te ondersteunen in alle fasen van je project. Hij kan bijvoorbeeld als tussenpersoon optreden voor je contacten met de gemeente of het gewest, je ondersteunen bij de uitwerking van enquêtes, je in contact brengen met deskundigen ter zake, enzovoort.

Droom je van een leefbare en rustige wijk met minder transitverkeer? Draag dan je steentje bij, en ontpop jezelf tot de drijvende kracht achter een positieve verandering in jouw buurt! Met de Toolbox Mobiliteit kan je het heft in eigen handen nemen. Laat je creativiteit de vrije loop en herteken je wijk!

Meer info:

https://toolboxmobiliteit.irisnet.be

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020