Gent Cycle Chic Fotosessies online

De Gentse fietsportretten van fotograaf Johan Martens staan online op de website van Gent Cycle Chic. De 25 beelden die het meest succes oogsten, zullen in september in openlucht worden tentoongesteld. Stemmen dus.


We vertelden jullie een paar maanden geleden over de Gentse fietsportretten!

In de tweede helft van april werden er popupstudio’s geïnstalleerd in goed gekozen locaties in de stad Gent. Fietsers werden zomaar van de straat geplukt om te poseren voor fotograaf Johan Martens. Dit leidde tot 448 fietsportretten.

Deze beelden verschijnen nu op de website www.gentcyclechic.be waar bezoekers hun voorkeur kunnen uitspreken voor de geselecteerde foto’s. Een selectie van 25 foto’s zal daarna op grote panelen afgeprint worden en van 15 september tot 15 oktober 2011 in openlucht worden tentoongesteld.

Het initiatief komt van de stad Gent en Bond Beter Leefmilieu, die de Gentse fietscultuur willen bevorderen. De bedoeling is fietsers in beeld te brengen en te vieren op de blog Gent Cycle Chic. Deze blog brengt al twee jaar fietsen in de stad op een positieve manier in beeld. De fiets wordt er voorgesteld als een statussymbool en als verlengstuk van je identiteit.

Meer info:

www.gentcyclechic.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020