FSC-label wordt bekender

Eind 2009 kende ongeveer 1 op 7 Belgen het FSC-label. Eind 2011 waren dat er al 1 op 3. De voornaamste verklaring van deze stijging? De toename van zichtbaar gelabelde hout- en papierproducten.


Het FSC-label is het meest gekende label in hout- en papierproducten. En blijkbaar neemt deze bekendheid alsmaar toe! Eind 2009 kende al 1 op 7 Belgen het FSC-logo, en twee jaar later was dit 1 op 3.

Dit is goed nieuws voor het milieu, want hout en papier met het FSC-label is afkomstig van verantwoord bosbeheer. FSC staat voor Forest Stewardship Council en streeft naar een verantwoord bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria.

Wat is de voornaamste verklaring voor de stijging van de bekendheid van het FSC-label? Uit een onderzoek blijkt het de toename van zichtbaar gelabelde hout- en papierproducten te zijn. Deze zijn sinds 2009 sterk in aandeel toegenomen. Het aanbod aan FSC gelabelde hout- en papierproducten is de laatste jaren ook sterk gestegen. Je vindt het bij de houthandel, doe-het-zelfzaak of in het warenhuis.  De mensen herkennen dus vaker het FSC-logo.

Ben je zelf op zoek naar verantwoord hout? Surf dan naar

www.ikzoekFSC.be
.

Meer info:

www.fsc.be

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020