Mind control bestaat

Mind control bestaat. Al sinds de jaren ’50 wordt zowel in de Verenigde Staten als in de toenmalige Sovjetunie druk geëxperimenteerd met allerhande middelen en technieken om de vrije wil uit te schakelen, aan banden te leggen en zelfs van op afstand te dirigeren. Zoals in tal van films te zien is.


Op welke manier zou je het menselijk brein kunnen beïnvloeden en wie weet zelfs efficiënt beheren? In films krijgen de slachtoffers vaak een futuristisch uitziende helm op het hoofd gedrukt maar hoe de hersenspoeling technisch tot stand komt, krijgen we nooit te horen. De enige primitieve vormen van breinstimulatie waarbij we ons iets kunnen voorstellen, zijn licht en geluid. Misschien hebt ook u al eens zo’n breinmachine uitgeprobeerd, koptelefoon, speciale bril, een golf van lichtpulsen en geluidsfrequenties. Die uiteindelijk synchroon gaan lopen met de hersengolven en je zo in een meditatieve trance brengen. Zou goed zijn tegen stress en slapeloosheid, je gaat er helderder van denken en je emoties worden stabieler. Zeggen de fabrikanten.

Maar dat is nog klein bier vergeleken met breinmanipulatie via radiogolven. “In theorie zijn we technisch in staat om het grootste deel van de zes miljard menselijke breinen op de aarde rechtstreeks te beïnvloeden, zonder de klassieke zintuiglijke bemiddeling, door neurale informatie op te wekken in een fysiek medium dat alle leden van de soort bereikt.” Michael Persinger, docent ‘fysiologische psychologie’ aan de universiteit van Sudbury, Ontario (Canada), heeft vroeger meegewerkt aan een top secret project van de Amerikaanse Navy rond ‘niet-dodelijke elektromagnetische wapens’. Volgens de professor zou het in de toekomst mogelijk moeten zijn om vanuit één centrale plaats alle individuele menselijke breinen te sturen en te manipuleren, onrechtstreeks via de computer, de gsm en andere op het wereldwijde web inlogbare toestellen, rechtstreeks via gerichte radiogolven.

Elektromagnetische sturing van het lichaam

We voorzien de ontwikkeling van elektromagnetische energiebronnen. Die energie zal naar believen gestuurd, gemanipuleerd en gericht kunnen worden, ook op het menselijk lichaam. Op die manier zullen we vrijwillige spierbewegingen kunnen voorkomen, emoties (en dus acties) controleren, slaap produceren, suggesties overbrengen, het korte en het lange termijngeheugen beïnvloeden, ervaringen wissen en creëren. Het zal ook mogelijk zijn om high fidelity spraak te produceren, zo verdoken suggesties te doen de persoon psychologisch te sturen.”

Nee, dit is geen blogpraat van een warhoofd. De quote is gelicht uit een rapport van de US Air Force Scientific Advisory Board uit 1996, onder de noemer New world vistas: Air and space power for the st century. En zo zijn er honderden bronnen die verwijzen naar experimenten met mind control, een eerste golf uit de jaren ’50, ’60 en ’70, toen de CIA fortuinen uitgaf aan de ontwikkeling van allerhande technieken en methodes om het brein te onderwerpen, een tweede golf sinds de val van de Sovjetunie en de opkomst van internet.

Over brainwashing en psychotronische wapens

Op het beruchte MKUltra-project van de Amerikaanse veiligheidsdiensten gaan we hier niet dieper in. Duizenden nietsvermoedende mensen zijn in de tweede helft van de vorige eeuw het slachtoffer geweest van geheugenexperimenten (brainwashing, zintuiglijke onthouding, LSD-gebruik), tot de CIA in 1976 door een senaatscommissie een halt werd toegeroepen.

Synthetische drugs, LSD in het bijzonder, zijn voor het eerst vervaardigd in militaire laboratoria, precies met het doel om gewillig kanonnenvlees te produceren, soldaten die blindelings naar het front trekken, geestelijk en lichamelijk doordrongen van innerlijke kracht en plichtgevoel. Maar zoals de beroemde poëet Richard Ashcroft ooit zei: drugs don’t work, toch niet als het van moetes is. Het enige waar een soldaat baat bij heeft, is een jointje om te chillen, geen pil die hem roze olifanten doet zien.

 

 

Veel boeiender zijn de actuele ontwikkelingen in Rusland, in de ateliers en laboratoria van het Anti-Psychotronic Center in Moskou. Daar zou in het opperste geheim geëxperimenteerd worden met psychotronische wapens, in het vooruitzicht van de dito oorlog die ons te wachten zou staan, of in het ergste geval (als de kennis in verkeerde handen zou vallen): de oorlog tegen het psychoterrorisme.

Het geheim van HAARP

Het zou natuurlijk ook een geweldige hoax kunnen zijn – het Russische onderzoekscentrum wordt alleen vernoemd op de sites van weirdo’s en believers. Maar ook Nick Begich neemt de informatie op in zijn uitstekend gedocumenteerde boek Controlling the human mind. Begich, de zoon van een volksvertegenwoordiger, is een onafhankelijke onderzoeker en politieke activist die ondermeer publiceerde over HAARP (High Frequency Active Auroral Research Programme).

HAARP is het meest tastbare bewijs dat de Verenigde Staten werken aan een nieuw systeem van geofysische wapens, die in staat zouden zijn om het menselijk brein rechtstreeks te beïnvloeden. Onze hersengolven werken op een bepaalde frequentie: 13 tot 35 Hertz of pulsen per seconde bij normale activiteit, 8 tot 12 Hz bij ontspanning, 4 tot 7 Hz bij herinneringen, dromen en verbeelding, 0,5 tot 3 HGz in slaaptoestand. Door in te tunen op de juiste frequentie zouden de chemische reacties in het brein gewijzigd kunnen worden. HAARP dient in eerste instantie om signalen door te zenden en te ontvangen van satellieten en mogelijke ruimtewapens maar zou ook gebruikt kunnen worden voor psychotronics.

Vergezocht? Het Rode Kruis waarschuwde in 1994 al voor het gebruik van EMP- (Electro Magnetic Pulse) en HPM-wapens (High Power Microwave). STOA (Scientific and Technological Options Assessment), een onderzoeksbureau van het Europees parlement, publiceerde in 1999 een rapport over nieuwe crowd control-technieken. “De meest controversiële niet-dodelijke crowd control technologieën die in de Verenigde Staten werd ontwikkeld, zijn de zogenaamde Radio Frequency of Directed Energy wapens die blijkbaar het menselijk gedrag kunnen manipuleren… We maken ons vooral zorgen over systemen die rechtstreeks kunnen ingrijpen op het menselijke zenuwstelsel. … Maar de meest opzienbarende ontwikkelingen zijn gehuld in geheimzinnigheid.”

Iedereen zijn biochip

Een document van het onafhankelijke ISRIA (International Security Research & Intelligence Agency) uit 2006 gaat uitvoerig in op het fenomeen van e-bombs (elektromagnetische bommen), die gelanceerd kunnen worden door zowat alle elektrische apparaten. Internethackers maken momenteel al gretig gebruik van e-bombs in hun zogenaamde infowars met de overheid, grote instellingen en bedrijven.

Sommige believers gaan nog een stap verder en zeggen dat we straks allemaal een biochip zullen ingeplant krijgen, zoals dat nu al gebeurt met huisdieren. Tegelijk gps, informatiebron, verbinding met internet en uiteraard de mogelijkheid om rechtstreeks aan te sluiten op de hersengolven van de drager. Dat lijkt ons inderdaad een stuk eenvoudiger en aannemelijker dan psychotronics.

Was Marilyn Monroe een robot?

Maar het ruikt wel allemaal verdacht veel naar de zoveelste samenzweringstheorie, een update van de verhalen die in de jaren ’90 de ronde deden. Je hoeft op de gespecialiseerde sites en forums trouwens nooit lang te zoeken voor de Illuminati weer ter sprake komen, de verborgen heersers van de wereld, of de seksslaven van Monarch, een onderafdeling van MKULtra. En de aliens natuurlijk, want van wie zouden we al die dingen anders geleerd hebben? Marilyn Monroe, Sirhan Sirhan (de moordenaar van Robert Kennedy, 1968) en Mijailo Mijailovic (de moordenaar van de Zweedse minister van buitenlandse zaken Anna Lindh, 2003) worden het vaakst genoemd als ‘robotten’ van de duistere krachten die onze wereld zouden regeren.

Is het vreemd dat sommige mensen zich vragen stellen bij de toenemende afhankelijkheid van internet en andere elektronica? Hoeveel privacy rest ons nog als we voortdurend gescand, gescreend, beveiligd en virtueel gevolgd worden? En hoe sterk is onze eigen firewall, de muur die ons kostbaarste bezit omringt, de hersens? Voor zover die al bescherming zou bieden tegen EMP-wapens. Voor sommige mensen is de grens tussen waan en werkelijkheid alleszins heel dun.

Sudoku voor gevorderden

Nick Begich prijst in zijn boek (en op de website

www.earthpulse.com
) overigens ook brain entertainment aan, ‘tools for the ste century’ om de werking van de hersens te verbeteren en te versterken. De Tought Stream (Gedachtestroom), de Mind Mirror, de Hemi-Synch, de Pointer Plus, en het neusje van de zalm: de Earthpulse Soundwave, ‘for brain enhancing and body balancing’. De stap naar heuse elektronische verdedigingswapens lijkt niet meer veraf. Zou Begich die dan ook zelf gaan verkopen? En zou hij dan niet gewoon zelf de grote evil genius zijn die heel dit verhaal orchestreert?

Mind control in de cinema

In Cypher wordt het geheugen van een bedrijfsspion telkens opnieuw gewist en geherprogrammeerd. In Paycheck kruipt Ben Affleck tijdelijk in de huid en de hersens van anderen, tegen betaling. In The Jaquet speelt Adrian Brody een Irak-veteraan die het slachtoffer wordt van medische experimenten. Hij kan in zijn roes zelfs naar de toekomst reizen.

U zou ook nog naar Demolition Man kunnen kijken, met Sylvester Stallone. Of naar The Fortress, met Christopher Lambert. The Manchurian Candidate, de oude of de nieuwe versie. En naar The Matrix natuurlijk. (Karel Michiels) 

© Vivat.be 2020