De Groene interview van Daniel Craig

De 23e James Bond is in aantocht! Daniel Craig zal voor de derde keer de rol van de Britse spion op zich nemen, daarbij geflankeerd door Bondgirls Berenice Marlohe en Naomie Harris en een angstaanjagende schurk (de Spanjaard Javier Bardem). De release van 'Skyfall' wordt verwacht in november 2012. In afwachting hebben we 007 een paar 'groene' vragen gesteld .


Vivat - James Bond is meedogenloos met z'n vijanden, verleidelijk en galant met vrouwen. Welke zijn z'n relaties met het milieu? Probeert hij het te redden?

Daniel Craig - Ok, ik kan een politiek correct antwoord geven en zeggen dat ik mijn afval sorteer en dat ik met de wagen wat trager probeer te rijden om de CO2-uitstoot te verminderen. Maar ik zal eerlijk zijn: tijdens de opnames van James Bond leef ik totaal afgeschermd. In het kort: ik heb geen idee wat men met mijn afval doet, ik stap in een auto, laat me rijden en kijk absoluut niet naar mijn ecologische voetafdruk. In feite, als druk acteur heb ik maar twee maanden per jaar mijn eigen levensstijl. Wie net als ik het hele jaar door druk bezig is met draaien en dan zegt dat hij of zij op het
milieu let, is een vieze leugenaar.

Maar afgezien van concrete gebaren tijdens de opnames, bent u toch wel een beetje geïnteresseerd in het milieu?

D.C. - Hoe kan ik mij dat niet aantrekken? Zo'n 20 % van de wereldbevolking verbruikt 80 % van de bronnen van de planeet. Dat is gewoon provocerend! Als acteur heb ik wel geen concrete oplossing. Als ik interessante ideeën had over dit onderwerp zou ik waarschijnlijk klimatoloog of meteoroloog zijn. Ik moet bekennen dat ik me vaak schuldig voel en overweldigd wordt door dit probleem. Maar wat kan ik doen?

U kunt bijvoorbeeld uw bekendheid gebruiken en een samenwerking aangaan met een milieuvriendelijke organisatie?

D.C. - Dat is me al vaak voorgesteld, maar ik wil mijn naam associëren met activiteiten die ik goed ken. En tot dusver heb ik nog niet veel tijd gehad om het onderwerp van dichterbij te bekijken. Maar ik weet dat ik de media moet gebruiken om de mensen warm te maken voor belangrijke doelen. Het is een feit, u hebt gelijk.

Ten minste zodat 'Tomorrow never dies'...

D.C. -Dat was gemakkelijk! (hij lacht) Ik moet zeggen dat ik op zich geen enkele vrees heb voor morgen, maar soms schrik ik wel als ik denk aan de rampen die gaan gebeuren
door de opwarming van de aarde.


 

© Vivat.be 2020