Brussels International Festival of Fantasy Film

Het einde van de winter gaat traditioneel gepaard met het opduiken van een golf aan allerhande duivels en demonen, ghouls, spoken, vampieren, zombies en andere weerzinwekkende wezens. Ze kruisen het pad van een zeer gevarieerd en uitgelaten publiek dat elk jaar samentroept in het auditorium van de Passage 44. Het Brussels International Festival of Fantasy Film (BIFFF) blaast van 14 tot 29 maart opnieuw verzamelen.


Dit jaar gaat al de 21ste editie van dit filmfestival door, maar men heeft niets verandert aan de winnende formule : een indrukwekkend aantal films (meer dan 100!), een festival verspreid over 15 dagen, internationale en Europese competities, avant-premières, een retrospectieve, gerenommeerde gasten, waaronder de bekende regisseur Alejandro Jodorowsky, de schrijver Norman Spinrad en onze eigenste Henri Vernès, de geestelijke vader van stripfiguur Bob Morane.

Een filmfestival betekent natuurlijk een overvloed aan filmvoorstellingen, waarbij het BIFFF vooral de nadruk legt op kwantiteit en nog meer op afwisseling. Een brede waaier aan genres en stijlen zullen de revue passeren, maar ook uit de generieken zal deze keuze voor variatie blijken (met bekende acteurs en regisseurs zoals Michael J. Fox, Kurt Russell, Gary Oldman, Benito Del Toro, Tommy L. Jones, Ben Affleck, William Friedkin... en verder nobele onbekenden die ook onbekend zullen blijven!).

Het Festival van de Fantastische Film blijft ook een aangenaam spektakel met 'parallelle' filmvertoningen (de 9de Nachten van de Fantastische Film, gelijktijdig en gedecentraliseerd in Bergen, La Louvière, Luik, Namen en Luxemburg, de Star Trek Marathon part 2, gratis vertoningen in openlucht op het Brouckèreplein, de Russische fantastische film), workshops, de 16de International Body Painting Contest en als afsluiter het jaarlijkse Bal der Vampieren op 29 maart vanaf 23u in de kelders van Kuregem.


Inlichtingen

Brussels International Festival of Fantasy Film

Passage 44 en Cinéma Nova
Tickets
zijn verkrijgbaar bij het ADAC (Passage 44), de FNAC (0,5 euro per ticket), per telefoon op nummer 02/218.27.35 (5 euro per bestelling) en via internet (0,5 euro per ticket).


Philippe Allard

© Vivat.be 2020