Fairtraide@Work

Naar aanleiding van de World Fair Trade Day op 12 mei moedigt Max Havelaar België elke werknemer aan om fairtradeproducten te introduceren op de werkvloer. Serveer op 10 mei eerlijke koffie, fruitsap of, beter nog, fairtradewijn en maak er een eerlijke dag van.


Op 12 mei is het Word Fair Trade Day. Overal ter wereld organiseren producenten, leveranciers, wereldwinkels en gemeenten campagne- en lobbyactiviteiten om het belang van eerlijke handel onder de aandacht te brengen.

Naar aanleiding van deze dag organiseert Max Havelaar België het evenement Fairtrade @Work. Concreet organiseer je op je werkvloer een leuke actie om fairtradeproducten te introduceren bij je baas en collega's. Het kan een ontbijt zijn, een koffieproeverij, een break met een fairtradesnack of, waarom niet, een afterwork party met fairtradecocktails? Je kan ook de snoeprepen in de automaat switchen in fairtraderepen,... . In totaal bestaan er meer dan 2000 producten uit eerlijke handel. Er is dus keuze genoeg.

Overtuig je baas om deel te nemen en schrijf de actie van je bedrijf in via het inschrijvingsformulier. De meest impactvolle en creatieve acties winnen een incompany-event: een sessie met trendwatcher Herman Konings, de ijsjeskar van Ben & Jerry’s voor 1 dag of een wijndegustatie van Vino Mundo.

Dankzij je deelname wordt ook de boterham van een producentenfamilie in het zuiden gesmeerd.

Schrijf je vlug in via fairtradeday.be en laten we het record van 2011 (48.577 deelnemers) breken!

www.fairtradeday.be

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020