Eigentijdse comedy van Xander Derycke

Hij heeft een hekel aan emo's en bejaarden. Hij maakt zich vrolijk over Johns en de onzin op televisie. Hij bedrijft zuivere stand-up comedy, met een natuurlijke flair, niet vrolijk en opmistisch maar cool en ietwat balorig, een kind van zijn tijd. Maak kennis met Xander Derycke.


Het zat er allemaal al in toen Xander Derycke begin 2007 de eerste editie won van Comedy Casino Cup. Met als coach Alex Agnew, die hem nadien ook zou engageren als vast voorprogramma. En nu komt het eruit, in volle glorie. Mijn Zoete 666 is het sterkste debuut dat we dit jaar gezien hebben.

Al te gortig? Emo's, bejaarden en Johns zullen allicht alleen maar groen kunnen lachen. De rest van de bevolking zal zich zonder twijfel herkennen in de keiharde meningen en banale ergernissen van De Rycke, zeker zijn generatiegenoten.

Nevenactiviteiten: Xander De Rycke praat de comedy-dvd's van De Joker (en P-Magazine) aan elkaar. Hij maakt binnenkort (voorjaar 2009) zijn opwachting in een nieuw tv-programma maar mag daar voorlopig niets over zeggen. Lijkt ons een marteling voor stand-up comedians.
(Karel Michiels/P-Magazine)

© Vivat.be 2020