De Week van Vervoering 2012

Op 16 september stelt het Brussels Gewest voor één week z'n 160 km ter beschikking van de zachte mobiliteit. Het doel? De mentaliteit veranderen en aantonen dat de bus, metro of fiets je dagelijks leven positief kunnen beïnvloeden.


Al 10 jaar organiseert het Brussels Gewest, in samenwerking met de 19 gemeenten, de Week van Vervoering. In 2012 start deze op 16 september met de autoloze zondag. Die dag is het ook Open Monumentendag en dan kan je op hetzelfde moment kennismaken met het rijke architecturale erfgoed van Brussel.

De rest van de week worden overal in de stad tal van activiteiten en evenementen georganiseerd: een fietsdorp in het centrum van Brussel, verschillende fiets- en wandeltochten, stadsfestival op het kanaal, een fietsenreparatieworkshop, enzovoort.

Dit jaar wordt ook "Mijn dorp in de stad" gelanceerd: dit zijn gezellige plekjes in 12 Brusselse gemeenten waar alles in het teken staat van mobiliteit en duurzame ontwikkeling.

De Week van Vervoering is ook de gelegenheid om zonder auto de afstand van thuis naar het werk af te leggen en te testen hoe verschillende vervoermiddelen zoals bus, metro, te voet, rolschaatsen en fiets elkaar aanvullen. Verschillende firma's betalen immers deze week voor alternatieve vervoermiddelen.

Al deze activiteiten hebben als doelstelling de mentaliteit te veranderen en een debat over mobiliteit in de stad op gang te brengen.

www.weekvanvervoering.irisnet.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020