De Vlaamse Ardennendag

Op zondag 15 april 2012 zijn alle mensen met een hart voor natuur, bos en landschap welkom in het Kluisbos in Kluisbergen. Voor de 34ste Vlaamse Ardennendag worden er tientallen boeiende activiteiten georganiseerd.


Op zondag 15 april is het de 34ste Vlaamse Ardennendag! Het is dé trefdag voor alle mensen met een hart voor natuur, bos en landschap. De natuurliefhebbers zijn welkom in het Sport- en Recreatieoord Kluisbos in Kluisbergen voor een boeiende dag vol activiteiten.

In de voormiddag staan er onder andere begeleide vogelobservatie-, kruiden- en vuursalamanderwandelingen op het programma. 's Middags is er een lekkere warme maaltijd gepland en in de namiddag is het alweer tijd voor activiteiten! De bezoekers krijgen de kans om een groenhoutatelier, een kruidenworkshop, een fotozoektocht, een Diggie-workshop en nog veel meer activiteiten mee te maken.

Kinderen worden ook verwend met avontuurlijke activiteiten, zoals een survivalworkshop waar ze met wilgentakken en bladeren een shelter, een bed, kastjes en bekertjes zullen bouwen. De jongeren kunnen ook rekenen op een spannende spinnenwandeling. Een natuurkookworkshop staat ook op het menu. De deelnemers leren hoe ze een vuurtje kunnen maken, broodjes bakken met bessen, noten, kastanjes en vlees roken op een echt houtvuur, … .

De deelname aan de Vlaamse Ardennendag is gratis.

Het Recreatieoord Kluisbergen is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar de wandelingen zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers of kinderwagens.

Het volledige programma vind je op

www.vlaamseardennendag.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020