De verwarmingsketel onderhouden: goed voor het milieu en de portefeuille!

Elk jaar komt dat lastig onderwerp weer naar boven: je moet je verwarmingsinstallatie laten controleren. Het staat gewoonlijk in je huurcontract en je bent dus verplicht om het te doen. Maar wist je dat het alleen maar voordelen heeft? Het is niet alleen goed voor de planeet, het brengt ook geld op!


De verwarmingsinstallatie laten controleren en onderhouden is verplicht, zowel voor de eigenaars als voor de huurders. Iedereen heeft daar een hekel aan en toch heeft het alleen maar voordelen.
Eerst en vooral is een goed afgeregelde verwarmingsketel beter voor je portefeuille.
Hoezo? Het verbruik is 10 % lager en dat is een pak geld in je zak. Bovendien gaat het rendement erop vooruit en ook de levensduur wordt verlengd.

Natuurlijk is dat ook goed nieuws voor de planeet. De verplichting van onderhoud maakt deel uit van een reeks van maatregelen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ten gunste van het leefmilieu. Goed afgeregelde verwarmingsketels beperken de uitstoot van broeikasgassen (CO2) en dat heeft Brussel nodig! Stel je voor: in ons stadsgewest is de verwarming van gebouwen verantwoordelijk voor 70 % van de totale CO2-uitstoot.
De doorvoering van deze nieuwe verwarmingsreglementering kan zorgen voor een vermindering van 6 %.

Wil je meer te weten komen over de energieprestatie van de gebouwen (EPB) en de verplichtingen, surf dan naar

http://www.ibgebim.be/index.htm

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020