De grote diamantroof als computerspel

Het Diamantmuseum, een initiatief van de Provincie Antwerpen, daagt jongeren uit om in één van de best beveiligde musea van Vlaanderen, het Antwerpse Diamantmuseum. Daar wordt de diamant via interactieve beeld- klank- en lichteffecten in al zijn facetten belicht.


Het computerspel kwam tot stand in samenwerking met de BLING-jongeren die in 2007 enthousiast meewerkten aan de expositie Bling Bling. De Kroonjuwelen van de Hip Hop, onder deskundige begeleiding van

Piazza dell’Arte
en met behulp van het creatieve programmeertalent van
Sakari Games

Volgens ‘game’partner Sakari Games tonen steeds meer onderzoeken aan dat een gezonde portie gamen het middel bij uitstek is om nieuwe informatie op een speelse manier aan te leren. Wat is er dan ‘spannender’ dan binnen de muren van een Diamantmuseum zelfstandig een game te spelen waarvoor je even in de rol van een boef kruipt? De Grote Diamantroof vraagt van de speler vooral behendigheid én creativiteit om in het opzet te slagen. Van de speler wordt weinig tot geen voorkennis van ‘gamen’ gevraagd. Je wordt eerder dankzij het spel wegwijs gemaakt in de wereld van games, waardoor het spel al geschikt is voor jongeren vanaf ca. 9 jaar.

Wie de meest waardevolle diamant uit de museumkluis rooft, krijgt zelf een bijna-echte diamant mee naar huis!

Voor alle duidelijkheid: het betreft hier een spel dat de jongeren tijdens een bezoek, dus tijdens de openingsuren van het museum, ‘gratis’ kunnen spelen. Dit museumbezoek is gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar en kost 4 euro voor jongeren tussen 12 en 25 jaar.

In het Diamantmuseum staat de mens centraal: de vindplaatsen, de exploitatie, de verwerking en de diamanthandel; en er zijn de unieke diamantcreaties: zowel historische als eigentijdse diamantjuwelen alsook de befaamde ECC-tennisracket, te bewonderen in de schatkamers van het museum. 

 

Voor meer info: 

Diamantmuseum

U kunt er ook terecht voor de activiteitenkalender of een diamant-arrangement als 'Cullinan' of 'Koh-I-Noor', genoemd naar 's werelds mooiste diamanten. (Persbericht)

 

 

© Vivat.be 2020