De dood van een non-believer

Ron Bonds verkocht samenzweringen. Hij schreef boeken over onopgeloste misdaden en mysteries, en werd door de makers van de X-Files ingehuurd als adviseur. Op 8 april 2001 overleed Ron, geveld door een halfrauwe Mexicaanse burrito.


 

Het was 29 jaar geleden dat er in Atlanta nog iemand stierf aan een voedselvergiftiging. Wereldwijd doodt de gevonden bacterie (clostridium perfringens A) jaarlijks amper zeven mensen. Uiteraard vermoedden de vrienden van Bonds hierin een geweldige samenzwering. “Ron was de uitgever van Jim Keith,” zegt Kenn Thomas, een andere auteur van IllumiNet Press (van de Illuminati, het geheime genootschap dat volgens veel believers de wereld zou regeren). “En Jim was bezig aan een boek over de ‘moord’ op prinses Diana. Jim Keith is trouwens zelf ook in verdachte omstandigheden overleden: van een podium gevallen, en bezweken na een bloeduitstorting tijdens de operatie.”
Ron Bonds zou er waarschijnlijk eens goed mee lachen. Zelf geloofde hij namelijk niet in samenzweringstheorieën, “maar ze verkopen wel goed.” Zijn vrouw, Nancy Kratzer, gelooft maar in één complot, the single-buritto theory. “Ron ging uit eten en hij stierf. Dat kan niet, zeggen de mensen, maar meer was er echt niet aan de hand.”
Tenzij Nancy zelf mee in het complot zou zitten natuurlijk. (Karel Michiels)

© Vivat.be 2020