De Beurs van Libramont

Op 27 juli 2012 komt de Beurs van Libramont terug met haar uitsleepwedstrijd met paarden, jumping, Mecanic’show en streekproductenproeverijen. Een buitengewoon uitstalraam van landbouw en z'n vele facetten.


De beurs van Libramont vindt ;-) elk jaar plaats in het laatste weekend van juli. In 2012 gaat de reuzenopenluchttentoonstelling dus van start op 27 juli en ze loopt tot en met 30 juli.

Dit jaar verwachten de organisatoren ongeveer 200.000 bezoekers en 1500 exposanten. De Beurs is een buitengewoon uitstalraam van de landbouw en zijn vele facetten: machines, veeteelt, het bos, agrovoeding, tuinbouw, maar ook onderzoek, onderwijs en cultuur.

Zoals altijd zal de Beurs van Libramont de aandacht vestigen op lekkere streekproducten. Op het programma staat ook de traditionele jumping, de uitsleepwedstrijd met paarden, de Mecanic'Show, demonstraties van civieltechnische machines en een (levende) tentoonstelling van 3500 elitedieren.

De bezoekers zullen ook kunnen genieten van een tentoonstelling met als naam ‘Aan tafel!’, die speciaal ter gelegenheid van het jaar van de gastronomie wordt gehouden.

Tot slot hebben de organisatoren ook aan het milieu gedacht. Sinds meerdere jaren proberen ze de milieuvoetafdruk van de beurs te verminderen via het sorteren van afval, compostering, voorziening van droge toiletten, enzovoort. In 2011 had de beurs dankzij het gebruik van herbruikbare bekers z'n productie van huishoudelijk afval met 1 % verminderd. Dit jaar  hopen de organisatoren 35 % minder afval te produceren. Om dit te bereiken, wordt de Beurs van Libramont ondersteund door Fost Plus en Emball'agir, een initiatief van de Waalse minister van Milieu en Openbare Dienst.

Het programma en meer info vind je op

www.foiredelibramont.be

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020