De Belgen en sport

Doen Belgen veel aan sport? Welke sport verkiezen ze? Hoeveel keer per week trainen ze? Het OIVO licht de resultaten toe van zijn enquête over de sportbeoefening door de Belgen.


Hoe vaak doe je aan sport? Train je dagelijks om fit te blijven of gebeurt dat zelden? Het OIVO, Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties, heeft de vraag voorgelegd aan de Belgische bevolking onderzocht en komt nu met de resultaten.

Goed nieuws: de meeste Belgen zeggen dat ze zich fit voelen. Nogal wat mannen (56%) en vrouwen (47%) werken aan hun fysieke conditie. Hun redenen? Ze zeggen dat ze sport doen om gezond te blijven (88%) en om zich fysiek (70%) en mentaal (68%) goed te voelen. Vrouwen vinden het ook belangrijk om jong te blijven. Belgen hebben nog een ander argument: ze doen aan sport om aantrekkelijk te zijn voor anderen en goed te kunnen presteren. Dit wordt vaker als antwoord naar voren geschoven door de 18- tot 29-jarigen.

Eén op de drie Belgen zegt dagelijks aan sport te doen. En de 65+'ers zijn op dit vlak het meest actief! Zo'n 54 % zegt af en toe aan sport te doen en 11 % doet het eerder in het weekend.

Tot slot vinden de ondervraagde consumenten dat wandelen, zwemmen, fietsen en joggen de meest efficiënte sporten zijn voor het onderhouden van de fitheid.

Lees de volledige studie Fit blijven.

www.oivo.be

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020