Cultuurmarkt van Vlaanderen

De laatste zondag van augustus geeft de 15de Cultuurmarkt van Vlaanderen het startschot van het nieuwe cultuurseizoen. Overal in de Antwerpse binnenstad vind je informatie om je culturele agenda voor 2010 en 2011 mee te vullen.

De hele dag zijn er gratis optredens die een voorsmaakje geven van wat je in de Vlaamse theaters, cultuurhuizen en concertzalen zal terugvinden.

Op de infomarkt informeren meer dan 200 organisaties uit de Vlaamse kunst- en cultuursector je over hun nieuwe seizoen. Ze doen hun programma voor de komende maanden uit de doeken, beantwoorden met plezier je vragen en delen gretig brochures uit.


Pleinen en straten groeperen verschillende disciplines. Dansscholen vind je op de Veemarkt, literatuur & erfgoed op de Meir, theater op de Groenplaats, circus & vorming op het Steenplein en muziek op de Grote Markt. Cultuurcentra uit Brugge, Antwerpen, Mechelen, Knokke-Heist en Turnhout nemen plaats op de Suikerrui.

Kinderen jonger dan 12 kunnen het Vliegparcours langs de kraampjes volgen. Elke halte heeft voor hen een leuke opdracht in petto, waarmee ze een verrassing kunnen verdienen.

Maar er valt meer dan louter informatie te rapen … Op 18 binnen- en buitenlocaties zijn er gratis optredens. Zo kan je de sfeer opsnuiven van het betere kinder- en jeugdtheater in HETPALEIS en is het de hele dag lachen met de comedymarathon in podiumcafé Buster.

In het Fakkelteater geven bekende acteurs en cabaretiers je alvast zin om kaartjes te bestellen voor hun nieuwe voorstellingen.

Ook de muziekliefhebbers komen volop aan hun trekken. Klassieke ensembles concerteren in de kapel van de Lessius Hogeschool, jazzmuzikanten hebben een eigen podium op de Meir, waar ook brassbands hun koper laten blinken. Op het grasveld op de Groenplaats kan je ontspannen met multiculturele ritmes op de achtergrond. Ook op de Grote Markt kan je even uitblazen op een comfortabele zitzak.

Het volledige programma:

Website Cultuurmarkt


Info Cultuur:
Grote Markt 13, 2000 Antwerpen
balie@infocultuur.be

+32 (0)3 338 95 85

 

© Vivat.be 2020