Buump: je 'relationship status' aan je pols!

Buump is een merk van kleurrijke siliconen armbanden die tegenwoordig een groot succes kennen. Op zich is dit niet echt nieuws, maar deze armbanden hebben iets bijzonders: ze tonen je 'relationship status' van op Facebook. Het concept is dus dat je aan iedereen laat zien of je single, getrouwd of in een open relatie bent. Net als op Facebook, maar dan in het echte leven!


De makers van Buump zijn drie Fransen die dol zijn op sociale netwerken. Ralph Feingold, Matthew Stefani en Stephane Assayag beseften dat de miljoenen mensen die de meeste uren aan Facebook besteden waarschijnlijk niet veel vrienden hebben in het echte leven. Zo kwamen ze op het geweldige idee om de Buumparmbanden te ontwerpen en deze mensen een socialer leven te geven.

Dus, hoe zit het in elkaar? Draag je een armband met het bericht "naar het zwembad met de kleintjes" of "Ik verveel me op kantoor"? Nee, het doel is natuurlijk je 'relatiestatus’ te tonen! Op die manier weet iedereen of je single bent, getrouwd of in een open relatie. Het blijkt inderdaad erg handig: dankzij Buump kom je te weten of het blondje/de sexy Italiaan die in je favoriete restaurant werkt, vrijgezel is of niet.

Buump werkt ook met kleurcodes en combinaties. Als je rond je pols een rood (married) en zwart (looking for: friendschip) armbandje draagt, betekent dat dat je heel verliefd bent. Maar als je voor lichtblauw (whatever I can get) en geel (in an open relationship) kiest, weet de hele wereld dat je nogal 'open minded' bent. Rood (getrouwd) en blauw (it's complicated) duidt aan dat in je 'midlife crisis' zit!

De lancering van Buump gebeurde in mei 2011. Na slechts twee maanden waren al 29.350 exemplaren verkocht. De armbanden kan je enkel 'virtueel', dus online kopen. In het echte leven kan je ze alleen uitwisselen of schenken. De complete collectie kost 12 euro.

Ten slotte meldde Buump dat ze twee verpakkingen van 10 armbanden schenken aan wie de kleurcodes rood (married) en paars (looking for dating) draagt. En het kan bewijzen!

www.buump.com

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020