Brussel wint een Award

Elk jaar organiseert de Europese Commissie haar Europese Week van de Duurzame Energie. Dit jaar beloonde ze Leefmilieu Brussel voor z'n beleid op het vlak van ‘bijna-nulenergiegebouwen’.


De Europese Week van de Duurzame Energie vond plaats van 18 tot 22 juni 2012. Dit jaar kreeg de Europese Commissie 262 projecten afkomstig uit 14 Europese landen te zien. Er waren 5 categorieën bepaald: Communicating, Consuming, Learning, Living en Travelling.

Leefmilieu Brussel stak erbovenuit in de categorie ‘Living’. Deze erkenning is een beloning voor het volledige beleid van het Brussels Gewest op gebied van energie en duurzaam bouwen. In de afgelopen jaren heeft onze hoofdstad inderdaad veel inspanningen gedaan op dat gebied. Ze lanceerde een projectoproep voor Brusselse Voorbeeldgebouwen inzake ecoconstructie en energie, steunde de Brusselse sector Duurzaam Bouwen via de Alliantie Werkgelegenheid-Leefmilieu, promootte de passiefnorm tegen 20 voor nieuwbouw, enzovoort.

De officiële prijsuitreiking vond plaats op 19 juni in aanwezigheid van de Europese Commissaris voor Energie, Mr. Günther H. Oettinger.

De video’s van de winnaars werden gepubliceerd op de website van de EUSEW-Awards.

http://eusew.eu/awards-competition

Bron:

www.leefmilieubrussel.be

Melody De Visscher

 

© Vivat.be 2020