Brussel stopt met papieren aangetekende zendingen

Binnenkort worden aangetekende zendingen afgeschaft of vervangen door een elektronische versie. Deze stap maakt de Brusselse administratie efficiënter en duurzamer. Het initiatief komt van de Brusselse Staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging Bruno De Lille.


“We doen er alles aan om de administratieve lasten in Brussel tegen het einde van 2012 met 25% te verlagen”, zegt Bruno De Lille, Brussels Staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging. Dit kan onder andere door de administatie te digitaliseren. De laatste jaren werden al verschillende projecten in deze zin opgestart. Via Irisbox (

www.irisbox.irisnet.be
), het e-loket van het Brussels Gewest, kan men nu al 63 officiële formulieren online invullen. Binnenkort zullen ook aangetekende zendingen vervangen worden door een elektronische versie.

Deze beslissing zal de Brusselaars tijd en geld besparen in het communiceren met de diensten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. “Het is dan ook een belangrijke maar noodzakelijke stap die we nu zetten naar een efficiënte, transparante en duurzame administratie”, aldus Bruno De Lille.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020