Brussel ondersteunt zes projecten die transitverkeer tegengaan

Het Brussels Gewest heeft groen licht gegeven aan zes projecten die transitverkeer tegengaan. Er werd een Mobility Coach aangesteld om de geselecteerde projecten intensief te begeleiden.


In april 2012 kondigde Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille de lancering van de Toolbox Mobiliteit aan, een virtuele gids bedoeld voor de Brusselaars die de mobiliteit in hun eigen wijk wilden bepalen.

In totaal werden zeventien projecten ingediend en er werden er uiteindelijk zes geselecteerd op basis van verschillende criteria. Er zal gewerkt worden aan het transitverkeer van de Veeartsenstraat in Anderlecht, de Sint-Annadreef in Laken, de Bomenwijk in Vorst, de Toekomststraat in Sint-Jans-Molenbeek,  Oxy 15 in Ukkel, en de Keienveldstraat en Herdersstraat in Elsene.

“Deze initiatieven tonen aan dat er een duidelijke  wil is van de bewoners, de gemeenten en het gewest om de leefbaarheid in de wijken te verbeteren. Door samen te werken, kunnen we dit gewest leefbaar maken en houden”, aldus De Lille.

Een Mobility Coach, Julie Bérard, zal de geselecteerde projecten intensief begeleiden.

Zowel voor 2013 als 2014 werd er een budget van 1,25 miljoen euro voorzien voor de verwezenlijking van deze duurzame mobiliteitsprojecten in de Brusselse gemeenten.

https://toolboxmobiliteit.irisnet.be/

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020