Veilig naar school met de 'Actie boekentas'

Bruno De Lille, Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit, heeft maandag de Actie boektentas aangekondigd. Het is een campagne gericht op ouders en leraars en geeft gouden veiligheidstips om kinderen veilig door het verkeer te loodsen van huis naar school. 


De campagne 'Actie boekentas 2012' gaat van start! Dat heeft Bruno De Lille, Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit, begin september aangekondigd. De leraars van de 650 Brusselse scholen zullen in de komende dagen ruim 200 kalenders, bladwijzers, spel- en informatiebrochures, ... over verkeersveiligheid krijgen. Met dit materiaal zullen ze de jongeren nuttige tips kunnen geven hoe zich veilig door de stad naar school te verplaatsen.

'Actie boekentas' kent elk jaar meer en meer succes. Het initiatief vloeit voort uit de nauwe samenwerking tussen Mobiel Brussel, de Brusselse politiezones, de federale politie Brussel, de gouverneur van het administratief arrondissement Brussel Hoofdstad en de Brusselse staatssecretaris van Mobiliteit Bruno De Lille.

Melody De Visscher
 

© Vivat.be 2020