Sextalk, een nieuwe bestseller voor Ilse Nackaerts

In maart 2003 verscheen met 'Sextalk' het tweede boek van Ilse Nackaerts. Na het immense succes van haar eerste bij uitgeverij VanHalewyck verschenen boek "Spannende seks. Van aardbei tot zweepje" waren de verwachtingen natuurlijk hooggespannen, maar deze werden ook ingelost. Ook "Sextalk" staat al enkele weken in de top-10 van de best verkopende boeken, die in tijdschriften als Knack en Humo verschijnen. "Spannende seks" komt daar trouwens ook nog steeds in voor en verkoopt dus nog altijd als een trein.


Ilse Nackaerts (°1971) studeerde in 1994 af als germaniste aan de K.U. Leuven en werkte nadien jarenlang als researcher voor VTM-coryfee Goedele Liekens en daarnaast ook als freelance journaliste voor bladen als Humo en Menzo. Verder werd ze ook reporter bij TV-Brussel.

In "Sextalk" maakt Ilse Nackaerts de lezer wegwijs in wat er zoal nieuw is in de wereld van seks en liefdesspel. Ze stoffeert het boek met leuke wetenswaardigheden, schokkende verhalen, interessante vragen en directe antwoorden, recente trends, praktische tips en leuke anekdotes.

Op de achterflap krijg je een overzicht wat dit zoal kan inhouden : "Waarom liet Casanova zich tijdens een bezoek aan een bordeel Engelse regenjassen aanmeten? Wist je dat Columbus de 'pommo d'amore' of liefdesappel van zijn verre reizen heeft meegebracht? De laatste trend in de VS is het dragen van nepsnorren bij vrouwen, maar ook de moderne man doet gretig aan cross-dressing. Je kunt je cyberlief uitnodigen in een MOO, een virtuele wereld waarin je kunt gaan samenwonen en trouwen. Wat zijn de voor- en nadelen van trio's? Waar en hoe vind ik een ander koppel om samen mee te stoeien? Wat is softswing? Waarom dragen sm-ers een leren g-string? Wat ligt er in het nachtkastje van een prostituee? Hoelang duurt de gemiddelde vrijpartij in een bordeel?"

Het boek ligt inderdaad een beetje in het verlengde van haar eerste boek, "Spannende seks. Van aardbei tot zweepje". Maar zoals je uit de titel van dit eerste boek kan afleiden (van a tot z) was dit boek veeleer een soort verklarend woordenboek over seks, waarbij Ilse Nackaerts over allerlei termen een eenvoudige uitleg verschafte. Wie van het eerste boek heeft genoten - misschien door thuis de tips uit te proberen - zal ook van "Sextalk" genieten.

Praktische info

Ilse Nackaerts - Spannende seks. Van aardbei tot zweepje.
Uitgeverij Van Halewijck - verschenen in juni 2002
Paperback - ca. 248 blz
Prijs : ca. 17,50 euro

Ilse Nackaerts - Sextalk.
Uitgeverij Van Halewijck - verschenen in maart 2003
Paperback
Prijs : ca. 15 euro

Paul Willems

© Vivat.be 2020