Eddy Casteels schrijft een boek over basketbal

Eddy Casteels, dé Belgische succescoach in het basketbal, heeft een boek geschreven. Geen biografie maar een werk met literaire pretenties.
 


Basketbal in België is geen joke. Dribble, defense, spinnen, air ball: buiten de lijnen blijkt het spel vaak nog grilliger en onvoorspelbaarder dan op het veld. Eddy Casteels heeft het de afgelopen twintig jaar allemaal van dichtbij meegemaakt als coach. Begonnen in de schaduw, opgeklommen naar de top, kampioen en coach van het jaar geworden, uiteindelijk ook bondscoach, en via die functie nu een gewaardeerd lid van het bondsbestuur.

Eddy C goot zijn impressies en ervaringen door de jaren heen in puntige teksten. De verhalen in deze bundel tonen de coach van zijn hardste en zachtste kant, soms vrolijk en euforisch, soms eenzaam en ingetogen. Hij passeert langs Oostende, Antwerpen, Charleroi en andere oorden waar zijn sport floreert, herinnert zich Europese trips en flops en verwoordt zonder complexen zijn visie op sterktes en zwakheden van het Belgisch basketbal. Als het nodig is, noemt hij namen: L&H, Corleone, Van Kers…
Air ball is het eerste volwaardige boek over de basketbalsport in België, geschreven door een coach met (weliswaar bescheiden) literaire pretenties.
 

    

© Vivat.be 2020