De Rasta Revelatie

De Rasta Revelatie is een spirituele thriller op het ritme vande reggae. Spannend als misdaadmysterie maar ook door de strakke historische verhaallijn die de zoektocht van het hoofdpersonage ondersteunt. Niet zozeer de dader dan wel het motief is de drijvende kracht achter het verhaal. De revelatie uit de titel geldt net zo goed de oplossing van de moord als de geheimen van rastafari.

In Kingston, Jamaica wordt Ras Fire vermoord, een Hollandse rastaman met heel bijzondere eigenschappen. Een ordinaire roofmoord, zegt de politie, maar dat weigert Johan Bode te geloven. Hij weet dat Ras Fire grote plannen koesterde in Jamaica. Samen met de ouderlingen van Mystical Roots wilde hij rastafari terugbrengen naar de wortels van de beweging.
Johan besluit om zijn vriend achterna te reizen en de zaak ter plaatse te onderzoeken. Het wordt een trip vol natuurlijke mystiek, op het ritme van de reggae, gelardeerd met tal van betekenisvolle songs. Geleidelijk ontvouwt zich de geschiedenis van een volk en van de meest invloedrijke zwarte vrijheidsbeweging van de twintigste eeuw, rastafari. Stap voor stap ontsluiert Johan ook de waarheid achter de moord op Ras Fire. Hij komt de dader op het spoor, maar die blijft hem telkens een stapje voor, tot in het Beloofde Land, Ethiopië.

Jah Shakespear is een oude rot in reggaeland. Hij draait de muziek als DJ, live en op de radio. Hij schrijft erover als journalist. Hij maakt fanzines en websites. Jah Shakespear heeft de afgelopen dertig jaar met honderden rasta’s gepraat en zag zowat alle noemenswaardige reggaeartiesten live optreden, van Bob Marley tot Sean Paul. Met De Rasta Revelatie debuteert Jah Shakespear als romanschrijver.

Meer info en voorpublicatie op Reggae.be

© Vivat.be 2020