Biënnale van de Schilderkunst 2008

De Biënnale van de Schilderkunst is een samenwerking tussen het Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle en het Roger Raveelmuseum in Machelen. Om de twee jaar wordt de schilderkunst van de laatste honderd jaar op een originele en subjectieve manier bekeken. 


De eerste editie brengt een selectie werken samen van kunstenaars die het onderwerp kiezen als alibi voor het schilderen zelf: de voorstelling als aanleiding voor een spel van vorm en kleur, voor lijnen en vlakken, voor een onderzoek naar licht en schaduw, voor het opwekken van een dramatisch gevoel, voor het aanvoelen van de schone materie...

Nog tot 21 september 08.

Roger Raveel, de kunstenaar

Roger Raveel wordt als één van de belangrijkste Belgische kunstenaars na WO II beschouwd. Zijn werk is niet in de bekende kunsthistorische hokjes te catalogiseren. Het is eigentijds en tijdloos. Het schuwt elke eenzijdige benadering. De voedingsbodem van Raveels kunst is zijn onmiddellijke omgeving, wat niet betekent dat Raveel lokaal gebonden zou zijn. De dingen om hem heen krijgen in zijn schilderijen, tekeningen, objecten en installaties een universele betekenis: de man, de vrouw, de planten, de fietskar, de reclame, de technologie worden in tijd en ruimte gezien.
Ongemeen boeiend is zijn gevarieerde plastische taal. Vaak tegengestelde schrifturen of schilderwijzen geven aan zijn werk een spanning die de beschouwer opnieuw de werkelijkheid doet ontdekken. (Persbericht)

Info Roger Raveelmuseum & Biënnale van de Schilderkunst

© Vivat.be 2020